Pongrácz kezdő volt az U20-as válogatottban


2015-04-29 20:41:29  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: mlsz.hu  | 


Pongrácz kezdő volt az U20-as válogatottban főképe
A május 30. és június 20. között rendezendő új-zélandi U20-as világbajnokságra készülő magyar korosztályos válogatott 3-0-ra legyőzte Felcsúton a szintén vb-résztvevő Mianmar csapatát – írja az mlsz.hu. A Pancho Arénában nem sokat kellett várni az első magyar gólra, már a 4. percben megszereztük a vezetést, Németh Márió egy védekezési hibát kihasználva jó ütemben ugratta ki Mervó Bencét, aki a kifutó kapus fölött 16 méterről az üres kapuba pörgetett. A 23. percben megdupláztuk az előnyünket, egy jobb oldali beívelést követően Lenzsér Bence fejelt hat méterről a bal sarokba (2-0). A 33. percben jött a harmadik magyar gól, egy jobb oldali szöglet után Osváth Attila fejelt négy méterről a hálóba (3-0). A második játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, a vendégek többször tudtak megjelenni a magyar tizenhatos előtt, de a védekezésünk szervezetten, jól működött, nem fenyegette veszély a kapunkat. Támadásban viszont nem volt meg a kellő koncentráció a játékunkban, ezért újabb gólt nem szereztünk a lefújásig, 3-0 lett a végeredmény.
- Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, szervezetten játszottunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, sajnos ezek közül csak hármat sikerült gólra váltanunk - mondta a mérkőzés után Bernd Storck. - A játékosok minden pozícióban megoldották a kért feladatokat, és a csapatom megmutatta, hogy képes a gyors játékra, két-három érintésből is fel tudja építeni az akciókat. A második félidőben kevésbé voltunk hatékonyak, de ez természetes azok után, hogy szinte a teljes csapat kicserélődött a találkozó végére.
A találkozón a Lombard Pápa védekező középpályása, Pongrácz Viktor kezdőként lépett pályára, és a német szakembertől 60 percet kapott. A keretbe szintén beválogatott Csilus Tamás sérülés miatt ezúttal nem jutott szóhoz.

Magyarország-Mianmar 3-0 (3-0) Gsz.: 

Magyarország, 1. félidő: Demjén Patrik (Bukrán Erik, 46.) - Osváth Attila (Marcsek Ákos, 46.), Kecskés Ákos (Talabér Attila, 46.), Lenzsér Bence (Spandler Csaba, 46.), Forgács Dávid (Tamás Krisztián, 46.) - Nagy Ádám, Pongrácz Viktor (Sallai Roland, 61.), Németh Márió (Rózsahegyi Dominik, 61.) - Nagy Dominik (Zsótér Donát, 46.), Mervó Bence (Popov Patrik, 61.), Oláh László (Koszta Márk, 46.)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!