Közbiztonsági délelőtt a QSI iskolában


2015-04-28 22:53:54  | cikk: HuHa  | 


Közbiztonsági délelőtt a QSI iskolában főképe
A Pápai Rendőrkapitányság a tanév végének közeledtével több iskolában is szervez közbiztonsági délelőttöt, melyen az iskolavezetéssel egyeztetett témákban tartanak játékos foglalkozásokat a diákoknak. Az idei tanév egyik helyszíne a QSI International School of Papa volt, mely ebben az esztendőben csatlakozott az Iskola rendőre programhoz.

Az intézmény két témában kérte a kapitányság tájékoztatóját, így a 3-8 éves korosztály közlekedésbiztonsági programon vett részt, a 9-13 évesek pedig a biztonságos internetezésről hallhattak hasznos információkat. A közbiztonsági délelőtt programján az iskola minden diákja részt vett. Császárné Elek Veronika rendőr alezredes hírportálunknak elmondta, az előadások, foglalkozások angol nyelven zajlanak, a QSI iskolarendőre remekül beszéli a nyelvet, így nem volt akadálya az interaktív foglalkozásoknak és sok segítséget kaptak az intézmény munkatársaitól is a zavartalan kommunikációhoz.
-A kicsikkel elsősorban a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait ismertettük játékos formában. A közlekedési táblák, szabályok megismertetése mellett ők is kirakhatták a közlekedési témájú puzzle-t, a tornateremben kialakított KRESZ pályán pedig a gyakorlatban is megismerkedhettek a kerékpáros szabályokkal. A kicsiknek természetesen elhoztuk a csapatszolgálati eszközöket és a rendőrautóba is beszállhattak – sorolta a programot a kiemelt megelőzési főelőadó. A foglalkozás egy részét Németh Zoltán törzsőrmester, a QSI iskolarendőre tartotta. Mint mondta, a kicsik nagyon aktívak voltak és az derült ki, hogy nagyon jól ismerik a közlekedési szabályokat.

A nagyobb diákok számára az internethasználat veszélyeiről tartottak előadást a rendőrök, persze ezt is angol nyelven. A programot színesítendő több, általános iskolás korúaknak szóló kisfilmet vetítettek le, melyek a világháló biztonságos használatához adtak jótanácsokat, és a gyerekekkel meg is beszélték a legfontosabb tudnivalókat.

Császárné Elek Veronika a program kapcsán elmondta, a magyar iskolákhoz képest némi különbséget tapasztaltak a QSI-ben tartott közbiztonsági délelőttön, így például azt, hogy az iskola vezetése kérte, a drogok veszélyei ne szerepeljenek az előadások között, mert az iskolában ilyen problémát nem tapasztaltak. Másik kérésük pedig az volt, hogy a csapatszolgálati eszközbemutatón ne legyenek fegyverek, mert nem szeretnék megijeszteni a kisgyermekeket.
A diákok egyébként nagyon aktívan vettek részt a programon és mind a közlekedésről, mind az internet veszélyeiről sok ismeretről adtak tanúbizonyságot.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!