Sportszerrel támogatták a Fáy Óvodát a pápai judosok


2015-04-28 21:55:18  | cikk: Babos Petra  | 


Sportszerrel támogatták a Fáy Óvodát a pápai judosok főképe
A Judo a Pápai Sportért Alapítvány márciusban vette fel a kapcsolatot a Fáy András Lakótelepi Óvodával.  Az alapítvány mindig más és más óvodát támogat sportszerrel. Most a Fáy óvodásokra esett a választás, két foci kaput és két labdát adományoztak számukra, amelyeket ma délelőtt Morvai Marianna tagóvoda-vezető vehetett át. A tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, az intézményben nincs tornaszoba, ezért örömmel vették a megkeresést, mely szerint használhatják a judosok pápai edzőtermét az adománynak pedig különösen örülnek.
-A jó idő közeledtével egyre többet vagyunk az udvaron, ezért választottuk a futball kaput, mivel a régi már tönkrement - zárta gondolatait Morvai Marianna. Pillér Gábor, a  Judo a Pápai Sportért Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésünkre elmondta,  fontos számukra, hogy minél több kisgyermek ismerkedjen meg a judoval, és persze nem titkolt szándékuk az utánpótlásképzés sem.
-Kötöttünk egy együttműködési megállapodást a Fáy Óvodával, mi szerint heti három alkalommal judo alapokat tanítunk a kicsiknek. Az ovijudo rendkívül népszerű a gyerekek körében. A judo fejleszti az egyensúlyérzéket, a tartást és az esés technikákat is megtanulhatják. A foglalkozások célja, hogy mentálisan és fizikálisan megtanítsuk őket az esésekre. Az apróságok pár hónap alatt már megtanultak felsorakozni, meghajolni a szőnyegen és az alapesési technikát is elsajátították. Én úgy gondolom, nagyon sokat fejlődtek – mondta Pillér Gábor.
A elnök hozzátette, öröm volt számunkra, hogy támogathatták a gyerek sporttevékenységét, s segíthetik őket, hogy a tornafoglalkozásokon kívül is tudjanak mozogni kedvükre. A pápai judosok tavaly decemberben a Huszár Óvodát is hasonlóan támogatták. 
A Fáy ovisok örömmel vették birtokukba az adományt, s egyből ki is próbálták a labdákat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!