Nyílt napot tartott a Delta Íjászegyesület


2015-04-28 16:50:08  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Nyílt napot tartott a Delta Íjászegyesület főképe
Az íjászat népszerűsítése, tagtoborzás és a közelgő hazai és nemzetközi versenyekre való felkészülés céljából a Delta Íjászegyesület nyílt napot szervezett a törzsökhegyi íjászpályán. Kiváló időjárási körülmények között várták az érdeklődőket az egyesület edzői. Nem is kellett csalatkozniuk, hiszen amint Süle István egyesületi elnöktől megtudtuk, délelőtt és délután is sok érdeklődő látogatta meg a pályát, és ismerkedett meg az alapokkal.
- Az íjászat minden alapfogását meg tudtuk mutatni az érdeklődőknek, megtanulhatták hogyan kell egy íjjal bánni, és frissen szerzett tudásukat a tereppályán próbára is tehették. A felállított célok egy részével a történelmi íjászversenyeken lehet találkozni, másik felük pedig élethű, 3D-s állatalakok, melyeket a 3D-s íjászversenyeken igyekszünk minél pontosabban eltalálni, de a pálya-, és terepíjász bajnokságokon használatos lőlapokat is kihelyeztünk.
Süle István hozzátette, a érdeklődők számára tartott oktatás után szinte minden látogató az alapokat el tudta sajátítani. Így mindenki a lehető legnagyobb biztonságban használhatta az íjakat. Mint megtudtuk az érdeklődök között volt egy amerikai család, sőt a Mozgássérültek Bástya Sportegyesülete is meglátogatta a lelkes csapatot, akik szívesen vezették be őket az íjászat rejtelmeibe. Az elnök örömmel újságolta, hogy az egyesület versenyzői a nagy sikerű világbajnokság után újabb kiváló eredményeket értek el, a pályaíjász regisztrációs versenyen. Vései Réka első lett és meglőtte a kívánt szintet. Elmúlt héten a kaposvári terepíjász kupán az egyesület öt tagja, név szerint Gyenge Zsófia, Bakos Dominik, Bakos Olivér, Gulyás Erik, és Süle István vett részt. Mindannyian kategóriájuk első helyezettjeként fejezték be a versenyt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!