Sudoku és keresztrejtvényfejtő bajnokság


2015-04-26 10:42:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sudoku és keresztrejtvényfejtő bajnokság főképe
A Mozdulj Pápa szabadidősport rendezvény keretein belül immár második alkalommal sudoku és keresztrejtvényfejtő bajnokságot rendeztek a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban. A sudoku feladatnál egy 9×9 négyzetből álló nagy négyzetben kellett elhelyezni a számokat 1-től 9-ig úgy, hogy egy tetszőleges sorban, oszlopban és háromszor hármas négyzetben mindegyik szám csupán egyszer forduljon elő. Segítségül bizonyos számokat természetesen előre megadtak. Illés Viktória művelődésszervezőtől megtudtuk, a nyolcfős verseny két körös volt, az első három helyezett pedig mindkét körben hibátlanul oldotta meg a kiosztott feladatot, így közöttük az időeredmény döntött Erdős Szilvia javára, második Lőke Eszter lett, a harmadik helyen Farkasné Soós Gyöngyike végzett.
- Már általános iskolás koromban is töltöttem sudoku feladványokat, több versenyen is elindultam, tavaly második lettem, bíztam benne, hogy idén meglesz az első hely – nyilatkozta Erdős Szilvia, aki mindkét feladványt hamar meg tudta oldani, az elsőt néhány perc alatt, a másodikkal pedig hat perc alatt lett kész. Úgy érzem a tavalyi feladat jóval nehezebb volt, idén könnyebb dolgom volt.
A kétfordulós keresztrejtvényfejtő bajnokságra heten jelentkeztek, az első körben egy rövidebb skandináv rejtvényt kellett megfejteni, a folytatásra a három legügyesebb résztvevő jutott tovább, itt egy nagyobb és nehezebb feladvány várt a versenyzőkre. A legügyesebb végül Banai Zoltánné volt, második Hope Anett, harmadik Erdős Attila lett, a negyedik helyen Szabadkai Istvánné végzett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!