Témanappal zárult a Határtalanul program a Petőfiben


2015-04-25 08:25:33  | cikk: Babos Petra  | 


Témanappal zárult a Határtalanul program a Petőfiben főképe
A Pápai Petőfi Sándor Gimnázium is pályázott az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul pályázatra. A projekt keretében a petőfis diákok a nagyváradi Ady Líceummal vették fel a kapcsolatot, s látogattak el egymás országába kapcsolataik elmélyítésére. A projekt keretében közel 3 millió Ft-ot nyert az intézmény. A programban 40 diák és 4 kísérőtanár vett részt. Az erdélyiek március közepén jártak városunkban, ahol gazdag programkínálat várta őket, a pápaiak pedig nemrégiben öt napot töltöttek Erdélyben.

Huszár Endre igazgató érdeklődésünkre elmondta, egy évvel ezelőtt kezdődött a projekt. A program célja az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a határon túli magyar diákokat, megismerjék egymás életkörülményeit, gondjait, örömeit.
Tegnap témanap keretében számoltak be a programban résztvevő petőfisek élményeikről, tapasztalataikról.
Bognár Anita kérdésünkre elmondta, nagyon eredményes volt a program, amelyben érdemes volt részt venni. A sikeres program részeként előzetesen előkészítő órákat tartottak, most pedig témanappal zárták a projektet. A pápai és az erdélyi diákok között szoros kapcsolat alakult ki, amit azóta is fenntartanak. Remélik, az elkészült honlapot még sokáig tudják üzemeltetni.
Az Irodalmi barangolások Veszprém megyében és Erdélyben című projekt keretében a pápaiak jártak Nagyszalontán, Torockószentgyörgyön, Nagyváradon és Kolozsváron.

Hunyadi-Nagy Eszter, a Petőfi Gimnázium tanulója nagyon jól érezte magát Erdélyben, örül, hogy eljutott oda. A fiatal lány elmondta, a programban vállalták azt is, hogy a Szent Erzsébet Idősek Otthonában egy költészet napi műsort adnak. Ez megtörtént, nagy sikert arattak.
Horváth Dániel szintén jól érezte magát Erdélyben. A fiúnak legjobban a Tordai-hasadék tetszett, ami lenyűgözte.  A témanapon Bognár Anita projektvezető a programról szólt, Csarmasz Ágnes pedig arról a honlapról, beszélt, amit közösen készítettek az erdélyiekkel, míg Kömöcsi István képes élménybeszámolót, Huszár Endre pedig történelmi áttekintést tartott a népes diákseregnek. A délelőtti programot egy totó és flashmob zárta, ahol a Magyar vagyok című dalt énekelte együtt az iskola minden tanulója és dolgozója.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!