Mit vár az idei tanévtől?


2009-08-28 16:34:11  | cikk:  | 


Augusztus vége van, közeledik az iskolakezdés, hamarosan becsengetnek az iskolákban. A város általános iskoláinak igazgatóit kérdeztük meg arról, hogy mit várnak az idei tanévtől.

Venczel Csaba, a Tarczy Lajos Általános Iskola igazgatója:
- Az idei tanév azért különleges számunkra, mert megérkezik valamennyi külföldi tanuló a két tannyelvű tagozatunkra, tavaly csak 16-an voltak, az idén már 62-en jelezték beiratkozási szándékukat. Ők főleg amerikaiak, svédek, norvégok, illetve hollandok, de van köztük török és bolgár nemzetiségű is. Kollégáink munkáját 4 nyelvi lektor fogja az idén segíteni, ezen kívül a holland, a svéd és a norvég nemzet anyanyelvi tanárokat is delegál az intézményünkbe. Ők a saját nemzetük diákjait fogják segíteni, illetve a matematika, fizika és kémia tantárgyakat tanítani.
A Jókai utca 37. szám alatti épület a nyáron tovább szépült, kicseréltük a tetőszerkezetet, korszerűsítettük a csapadékelvezető rendszert és folytattuk az épület akadálymentesítését.


Schmidt Dezsőné, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója:
- Nyugalmat, stabilitást és sikereket várunk a tanévtől elsősorban. Körülbelül 60 elsős fogja kezdeni két osztályban - egy normál tantervű és egy zenei osztályban - az idei évet. Szerencsére a nyáron nem kellett sok felújítást végeznünk, mert jó állapotban van az iskola, csak a tornaterem lakkozása és az öltözők festése történt meg.


 

 

Egyházi Viktorné, a Munkácsy Mihály Általános Iskola igazgatója:
- Az idei tanév az iskola életében kiemelkedő jelentőségű lesz. Nyertünk egy pályázaton, melynek köszönhetően tavasszal megkezdődik az épületet felújítása és bővítése is;  562 millió forintot fog elkölteni erre a célra a fenntartó önkormányzat. Idén szakmai megújulás is vár ránk, melynek célja, hogy a gyereket felkészítsük a kompetencia alapú oktatásra. Az idei tanévtől új egyenruhánk is lesz: fekete nyakkendő Munkácsy felirattal.




 

Horváth Attila, a Weöres Sándor Általános Iskola igazgatója:
- Fegyelmet, rendet várunk el az iskolában. Két első osztályt indítunk az idén. A nyáron ablakcserékre került sor, két tanteremben a padlóburkolat és a bútorzat újult meg, és megtörtént a szükséges tisztasági meszelés is.
Az utolsó hétre is maradt munka: a főbejárat előtti lépcsőt csináltatjuk meg.


 

 

 


Babos Petra


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!