A fekete rózsa hajnala


2015-04-24 12:20:25  | cikk: VCZA  | 


A fekete rózsa hajnala főképe
Ismét születőben egy tehetség. Szárnyát bontogató poéta. Eleddig a fióknak írt, maga örömére-és lelke megnyugtatására. Mert érzésektől kicsorduló lelkében millió csoda várja, hogy kiszabaduljon a fényre, megmutassa magát a világnak. Csak még bátortalan. Kedves tanárához volt csupán bizalma, hogy kinyissa felé élete könyvét, érzéseinek színes világát. Aztán szárnypróbálgatásairól egyre többen értesültek, s folyton csak nő „rajongóinak” száma: családtagok, barátok, osztálytársak, tanárok.
Gallen Ramóna, a pápai Batthyányi Lajos Szakközépiskola elsőévese barátai, családja és tanárai bátorítására kezd azon gondolkodni, hogy kiadót keres füzetnyi versének megjelentetésére.
Fiatalokat meghazudtoló élettapasztalat és mély érzések jellemzik verseit, melyek nagy többsége, romantikus hangvételű. Az immáron négy éve írogató „szózsonglőr” első pársorosát egy szerelmi csalódás ihlette, de az idő előrehaladtával egyre bővült érzéseinek repertoárja: verseiből megtudhatjuk, hogy örül a napfénynek, mint éli meg egy pillangó halálát, mit gondol életről s halálról, milyen félelmeket táplál saját sorsával szemben. Kifinomult ízlésvilága, briliáns költői képei első pillanatra elvarázsolják az olvasót. „Esőcseppnyi boldogság”-ai igazi élményt jelenthetnek mindenkinek, aki kezébe eljutnak ezek a szívhez szóló, igazán komoly tehetségről árulkodó versek.
A „Kavargó érzelmek” színjátékának bárki tanúja lehet, aki megkéri Ramit, hogy olvashassa verseit.
Reméljük, hamarosan egyre többen találkozhatnak ennek a tehetséges tanulólánynak a verseivel-egy impozáns kötetben.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!