Krav maga edzések indultak Pápán


2015-04-24 11:29:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Krav maga edzések indultak Pápán főképe
A krav maga egy gyakorlati tapasztalatokra épített taktikai és önvédelmi rendszer. Elsődleges célja, hogy felkészítse az embert az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére. Nincsenek benne a tradicionális stílusokra jellemző, szigorúan kötött mozgásformák és formagyakorlatok. A Krav Maga az Izraeli Védelmi Erők hivatalos közelharc rendszere, amelyet képzési programjába felvett az FBI, a CIA, illetve számos ország speciális rendőri és katonai egységei. Itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, technikái úgy lettek kifejlesztve, hogy azokat kortól, nemtől és testi adottságoktól függetlenül bárki hatékonyan alkalmazni tudja, épp ezért hölgyeknek is javasolt. A tréningek a Tarczy Lajos Általános Iskola kis tornatermében indultak, Vörös Péter civil instruktor vezetésével, heti két alkalommal.
- Jómagam 2008-ban kezdtem el a krav magával foglalkozni, jelenleg G4-es fokozaton vagyok, ami kilenc szintvizsgát jelent. A krav maga kifejezetten önvédelemmel foglalkozik, arra mutat rá, hogy hogyan tudunk egy konfliktushelyzetet jól megoldani, egy támadásból élve kikerülni, felkészíti a tanulóit a legkülönfélébb helyzetekben való helytállásra, reális problémákra reális megoldásokat keres. Különleges technikákat, gyakorlatokat és tréning módszereket használ, az alkalmazási terület igényei szerint. Pápán 15-20 fővel januárban indultak az edzések, mostanra már 25-30 fővel hajtjuk végre a foglalkozásokat, fiatalok, idősebbek, hölgyek és férfiak is járnak hozzánk. Mindenki nagyon lelkes és ügyes, egy nagyon jó kis közösség alakult ki, ami jó alapot adhat a későbbiekre nézve - mondta el Vörös Péter.
Vörös Péter elmondta, az hétfő-csütörtöki edzésekhez továbbra is lehet csatlakozni, további információ a facebook.com/krav maga-papa oldalon érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!