A föld napját ünnepelték a tókerti óvodások


2015-04-23 19:42:57  | cikk: Babos Petra  | 


A föld napját ünnepelték a tókerti óvodások főképe
A héten a Pápai Városi Óvodák tagintézményeiben a föld napjához kapcsolódóan több helyen is családi délutánt szerveztek. A Tókerti Óvoda minden évben nagy hangsúlyt fektet a jeles napok megünneplésére, ezért az idén is megemlékeztek erről a napról. A hét elején dekorációkat készítettek csoportszobáik csinosítására, tegnap délután pedig három csoportban zajlottak föld napi programok, ahová nemcsak az ovisokat, hanem szüleiket, nagyszüleiket is invitálták.
Antalné Ihász Mária tagóvoda-vezető érdeklődésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek megismerkedjenek a jeles napokkal. A jó hangulatú délután során egynyári virágokat ültettek az óvoda előkertjébe, a balkonládába és a tanösvényre, színesítve ezzel az intézmény környékét. Az apróságok nagyon élvezték a programot, segítettek, lapátoltak, kapáltak és öntöztek, de a szülők is szívesen vettek részt a programban.
A változatos délután során drámajátékok, puzzle és mozgásos feladatok vártak szülőkre és gyerekekre egyaránt, melyben elmélyíthették tudásukat az élővilággal, az újrahasznosítással és a Föld megóvásával kapcsolatban. A föld napját 1970 óta ünneplik világszerte azzal a céllal, hogy ráébresszék az embereket arra, hogy az egész Föld veszélyben van és ennek a fő oka sokszor maga az emberi tevékenység.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!