Grőber Attila és Süle Zsolt képviseljék a város érdekeit! - Polgármesteri sajtótájékoztató a piac és a Lombard Pápa ügyében


2015-04-22 17:18:41  | cikk: pgya  | 


Grőber Attila és Süle Zsolt képviseljék a város érdekeit! - Polgármesteri sajtótájékoztató a piac és a Lombard Pápa ügyében főképe
Süle Zsolt, a Jobbik helyi elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján azt állította – a Pápa Városi Televízió tájékoztatása szerint –, hogy a piac bérbeadásával 300 százalékkal emelkedik majd a helypénz, ami a kereskedők ellehetetlenítését jelentené, és az árak emelkedéséhez vezethet. Grőber Attila, szocialista önkormányzati képviselő a jobbikos felvetésekkel szinte azonos hangnemben nyilatkozott az elmúlt héten.

A vádaskodásokra válaszolva Dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, hogy szomorúnak tartja azt, hogy Grőber Attila és Süle Zsolt méltatlan hangulatkeltésre használja a piac bérbeadását. Grőber Attila az „egyes hírek szerint”, a „hozzánk eljutott információk szerint”, míg Süle Zsolt a „több, mint valószínű”, a „lehetséges” és a „szinte biztos” szófordulatokra hivatkozva tesznek fel kérdéseket – idézte a polgármester a két önkormányzati képviselőt.

- Néhány kérdést én is feltennék: a két képviselő miért nem tartja fontosnak, hogy minimális munkavégzést mutasson fel százezret-százötvenezret közelítő tiszteletdíjáért? Amennyiben kétségük van egy ügyletet érintően, miért nem tájékozódnak a Városházán? Miért nem élnek azzal a képviselői jogukkal, hogy betekintsenek a megkötött szerződésekbe? Miért a hordószónoklatot választják a képviselői munka elvégzése – azaz a végrehajtó hatalom ellenőrzése – helyett? Miért tévesztik meg a pápaiakat, miért keltik – a valósággal szemben – azt a látszatot, hogy adatokat titkolnak el előlük? Grőber Attila és Süle Zsolt mikor fog önkormányzati képviselőhöz méltóan dolgozni? – kérdezte dr. Áldozó Tamás a két ellenzéki önkormányzati képviselőt.

A polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pápai piac a régió legjelentősebbike, árusok és vásárlók legnagyobb találkozó helye. A pápai piac helypénzei elmaradtak a környéken szokásos áraktól, működtetése aránytalan erőfeszítéseket követelt meg a Városgondnokságtól.
- Azt akarjuk, hogy a Városgondnokság városüzemeltetési feladatokkal foglalkozzon. Ezt az elvárást egyébként képviselőtestületi előterjesztésben tisztáztuk, a piac pedig működjön a saját törvényei szerint. A piacot az önkormányzat nyilvános ajánlatkérés és pályázati hirdetmény közzététele útján adta bérbe, a pályázati eljárást a köztisztviselő kollégáink folytatták le. Amennyiben valaki korrupciót emleget vagy sandán azt sejtet, akkor az köztisztviselő kollégáinkat vádolja hivatali bűncselekmény elkövetésével. Az ilyen sejtetéseket, utalásokat ezúton visszautasítom. Grőber Attilának és Süle Zsoltnak pedig azt javaslom, hogy próbálják meg – képviselői esküjüknek megfelelően – az önkormányzat, azaz a pápaiak összességének érdekeit képviselni egyéni sérelmek felkarolása, piaci árusok profitérdeke és hangulatkeltés helyett! – zárta le gondolatait a polgármester a két önkormányzati képviselő vádaskodásait illetően. Dr. Áldozó Tamás azt is megjegyezte, hogy egyetlen lakossági konzultáción sem vettek részt a szocilaista és jobbikos önkormányzati képviselők.

Újságírói felvetésre, miszerint mi a véleménye Orbán Imre, jobbikos megyei alelnök kérdéséről, amely a következőképpen hangzott el szintén a tegnapi sajtótájékoztató keretében: „A város vezetése kapott-e valamilyen ellenszolgáltatást azért, hogy Bíró Péternek adta a pápai labdarúgást és miért nem szünteti be a Lombard Pápa csapat támogatását, mikor szégyenteljes teljesítményével lejáratja a várost?” – a polgármester a következő választ adta:
- A Lombard Pápa csapata az NB 1-nek a tagja. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon működő futballcsapatok közül a 16-os elit körbe tartozik. A tizenhat csapat közül vannak amelyek a bajnoki címért küzdenek, és vannak, amelyek a bennmaradásért. Ezt a hegymászáshoz, a túrázáshoz tudnám hasonlítani, abban is vannak fokozatok, van aki a Mount Everestet hódítja meg, és vannak, akik csak az Öreghegyet. Ennek ellenére én azok teljesítményét is tisztelem, akik a pápai Öreghegyet másszák meg. Ezért úgy gondolom, hogy az a csapat, amelyik benn tud maradni az NB 1-ben, megérdemli a tiszteletet. Ami pedig az ellenértékkel kapcsolatos gyanúsítgatásokat illeti, visszautasítom az ilyen és ehhez hasonló gyalázkodó megnyilatkozásokat – válaszolt a polgármester  a jobbikos pártpolitikus kérdéseire.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!