Állásbörze több mint ezer látogatóval


2015-04-21 23:43:20  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Állásbörze több mint ezer látogatóval főképe
909 állásajánlat 143 különféle munkakörben, 39 foglalkoztatótól – a számok nyelvén így festett az idei évi állásbörze, amely a Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya közös szervezésében valósult meg a Városi Sportcsarnokban.
A több mint ezer főt megmozgató rendezvény résztvevőit Bocskay Gyöngyi osztályvezető, majd Horváthné Farkas Andrea, a Pápai Járási Hivatal vezetője köszöntötte. A gazdasági, foglalkoztatási helyzetet röviden elemezve elmondta, megyénkben kiemelkedő szerepe van az iparnak, ezen belül a feldolgozó iparnak, amelynek széles skálája van jelen. – Veszprém megye 2014. évi munkaerő-piaci folyamatait a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartási adatai alapján is pozitív tendenciák jellemzik. A tavalyi évben a megye gazdaságilag aktív népességének 6,8 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, amely lényegesen kedvezőbb a 2013-as, 9,5 százalékos adatnál, valamint a 9,6 százalékos országos átlagnál – mutatott rá Horváthné Farkas Andrea.
A hivatalvezető kiemelte, a megyén belül a legnagyobb munkaerő-kereslet időről időre Pápa foglalkoztatási körzetében jelentkezik. A járás foglalkoztatásában központi szerep jut a járműalkatrész-gyártásnak, a textiliparnak, az élelmiszeriparnak, az építőiparnak, valamint a mezőgazdaságnak és az erdőgazdálkodásnak. – A kedvező országos és megyei tendenciák a járás munkaerő-piaci helyzetében is érzékelhetők. A nyilvántartott álláskeresők 2014. évi átlagos száma 1900 fő, ami 36 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző esztendőben, a négy évvel ezelőtti adatnál pedig mintegy 2 ezer fővel alacsonyabb. 2014-ben a járás aktív lakosságának 7,2 százaléka volt nyilvántartott álláskereső, mely lényegesen kedvezőbb az országos átlagnál – fűzte hozzá.
Áldozó Tamás polgármester rövid beszédében hangsúlyozta, az elmúlt években Pápán az álláskeresők számának folyamatos csökkenésével párhuzamosan drasztikusan csökkentek az önkormányzat szociális kiadásai. – Ez azt jelenti, hogy a korábbi évekhez képest sokkal többen élnek meg munkából, sokkal kevesebben szorulnak rá a segélyre, ami rendkívül örömteli – fogalmazott a városvezető.
A rendezvényen az álláskeresők a betanított munkáktól kezdődően a szakmunkákon keresztül egészen a diplomát igénylő munkahelyekig válogathattak az álláslehetőségek között.


Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!