Hangárkomplexum épül a bázisreptéren


2015-04-20 22:03:53  | cikk: pt  | fotó: Babos Petra  | 


Hangárkomplexum épül a bázisreptéren főképe
Ünnepélyes keretek között fektették le a Stratégiai Légiszállító Képesség Program (SAC) készülő hangárkomplexumának alapkövét hétfőn délután az MH Pápa Bázisrepülőtéren.
Mint ismert, a SAC 12 tagország, köztük Magyarország számára biztosítja a katonai légiszállítás lehetőségét. Az épülő hangárkomplexum a legjelentősebb eleme annak az infrastrukturális beruházási projektnek, amit a nemzetközi program keretében hajtanak végre a pápai légitámaszponton. Az épületegyüttes egy repülőgép-szerelő hangárból, egy karbantartó létesítményből, illetve egy irodaházból áll majd. A nagyjából 20 ezer négyzetméter alapterületű komplexumban helyet kapnak a SAC folyamatosan működő üzemi létesítményei, amelynek a program teljes időtartama alatt, azaz legalább 30 évig látják el feladataikat. Emellett a hatalmas C-17-es repülőgéptípus szervizelési és karbantartási munkálataira is lehetőség lesz az épületben.
Az ünnepélyes alapkőletételen Wiek Noldus, a SAC programigazgatójától kiemelte, ez a fejlesztés is mutatja a 12 nemzet rendkívül erős elkötelezettségét arra, hogy a SAC-programot még legalább 25 évig fenntartsák, és Pápa maradjon a fő üzemeltetési bázis. – De mindezt csak együtt érhetjük el. Magyarország is jelentős beruházásokat végzett a pápai bázisrepülőtér fejlesztésére. Bizakodunk, hogy ez tovább folytatódik a bázison belül és kívül is. Nagy érdeklődéssel követjük például a 83-as út fejlesztésére vonatkozó terveket, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a pápai bázisrepülőtér egy több szállítási módot összekapcsoló modern közlekedési csomóponttá váljon – mutatott rá Wiek Noldus.
Frank Rombouts ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka úgy fogalmazott, a SAC Hangárkomplexum egy következő lépés afelé, hogy a Stratégiai Légiszállító Képesség Program egy világszintű szervezetté válhasson. – Az új létesítmények sokkal modernebbek lesznek, továbbá környezetbarátabban működnek majd. A repülőgépeink szervizelési és karbantartási ideje lerövidül – fejtegette az ezredes. A ceremónián Szalados László, a kivitelezést végző cég vezérigazgatója kiemelte: nemcsak az ország, hanem a világ számára is meghatározó fejlesztés készül az MH Pápa Bázisrepülőtéren. A köszöntő gondolatok után a résztvevők közösen elhelyeztek egy időkapszulát az alapkőbe. A hangárkomplexum várhatón 2016-ban készül majd el.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!