Országos matematika siker a Munkácsyban


2015-04-20 22:01:53  | cikk: Babos Petra  | 


Országos matematika siker a Munkácsyban főképe
Cserkuti Sándor még csak hatodik osztályos a Munkácsy Mihály Iskolában, de már országos sikert ért el a közelmúltban matematikából. A tehetséges fiatal a Jedlik Ányos Országos Matematika Versenyről aranyérmet hozhatott el. 
A Jedlik versenysorozat ötven feladatot tartalmazó füzet kitöltésével vette kezdetét. Ezt követte a regionális döntő, amelyre a Munkácsy iskola igazgatónője, Megyeriné Borsó Éva tanárnő biztosította az alapos felkészülést. Természetesen Sanyit a szülei is támogatták, s ennek eredményeként a feladatsort 100 százalékosra írta meg. Ezzel a nem mindennapi eredménnyel bejutott az országos döntőbe, amit Nyíregyházán rendeztek meg, ahol ötven hatodikos diák mérte össze tudását.
- A megmérettetés háromszor másfél órás részből állt össze. Az első részben igaz-hamis állításokkal találkoztam, a másodikban számításos feladatokat kellett megoldanom, majd végül méréssel és nyelvtannal kapcsolatos kérdések következtek – mesélte Sanyi. A fiatal fiú elmondása szerint a versenyre sokat kellett készülni, ami nem volt könnyű.
Sanyinak azon a napon volt még egy versenye, a Kalmár matematikai írásbeli megmérettetés is, ami szintén másfél órás volt.  Ennek az eredménye majd májusban lesz meg. Az ügyes fiú nagyon szereti a matematikát és a fizikát is, valószínű a jövőben is ezzel szeretne foglalkozni, hiszen villamosmérnök akar lenni.

A kiemelkedő tehetségre nagyon büszkék voltak szülei, osztálytársai, és persze felkészítői, Megyeriné Borsó Éva és Tóthné Nagy Judit tanárnők is.
- Sanyi egyike a legtehetségesebb tanítványaimnak. Két éve tanítok matekot abban az osztályban, ahová Sanyi jár. Sok okos gyermek van abban a csoportban. Jó az osztályközösség, szeretik, segítik egymást. Elismerik Sanyi tehetségét, együtt tudnak örülni a sikereinek – hangsúlyozta Tóthné Nagy Judit tanárnő. Végül hozzátette, nagyon boldog, hogy taníthatja a fiút, s bízik benne, hogy továbbra is segítheti, támogathatja őt céljai elérésében. A kiváló képességű fiú a közeljövőben egy országos logikai versenyen is megméretteti magát.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!