Ifjú judókák versengtek


2015-04-20 16:55:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ifjú judókák versengtek főképe
Harmadik alkalommal adott otthont a Városi Sportcsarnok a Judo a Pápai Sportért Alapítvány szervezésében 2013-ban, hagyományteremtő szándékkal életre hívott Bakony Kupának. Az idei megmérettetésre a tavalyihoz hasonló népes mezőny gyűlt össze, négy tatamin, hat korcsoportban 22 egyesület 250 versenyzője lépett szőnyegre, a Bakony Judo Klub közel 30 fős csapattal igyekezett a lehető legjobb eredményt elérni. Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára, aki a szövetség elnökének, dr. Tóth Lászlónak üdvözletét is átadta és minden versenyzőnek sok sikert kívánt. Az önkormányzat részéről Rádi Róbert kabinetvezető köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, a Bakony Judo Klub és az önkormányzat együttműködése hosszú évek óta jól működik, elégedettek a klub edzőinek munkájával és úgy látják, siker koronázza azon törekvésüket, hogy minél több gyermek ismerkedjen meg ezzel a sportággal, hiszen 300-nál is többen választják a mozgás ezen formáját. A kabinetvezető reményét fejezte ki, hogy ez az együttműködés a továbbiakban is ilyen magas szinten működik majd, és az edzők a jövőben is a most tapasztalható hittel, lendülettel, odaadással végzik majd munkájukat, megerősítve, hogy ebben a város partner lesz.
Mezei Csaba, a házigazda klub edzője úgy fogalmazott, az elmúlt két alkalom akkora siker volt, hogy fel sem merült bennük, hogy idén ne rendezzék meg a kupát.
- Célunk az, hogy minél szélesebb körben megismertessük a sportágat, és szeretnénk az utánpótlásnak a diákolimpiai és országos küzdelmek mellett egy további nívós versenyzési lehetőséget biztosítani. A nevezők számából arra következetünk, hogy van igény az effajta kezdeményezésre, azon leszünk, hogy az önkormányzat támogatásával jövőre is megrendezhessük a bajnokságot, mely kiválóan alkalmazkodik az országos előkészítő versenyekre való felkészüléshez is.

A Bakony Judo Klub versenyzői a nap végére kilenc arany-, tíz ezüst és hét bronzérmet, valamint három ötödik helyet szereztek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!