Már az első félidőben megpecsételődött a Lombard Pápa sorsa


2015-04-19 20:45:18  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: ujpestfc.hu  | 


Már az első félidőben megpecsételődött a Lombard Pápa sorsa főképe
Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 24. fordulójának záró mérkőzésén az Újpest otthonába látogatott a Lombard Pápa. A Lombard legutóbbi négy meccsén nem talált a kapuba és mindössze egy pontot szerzett, az Újpest pedig legutóbbi hét bajnokiján két döntetlen mellett öt vereséget számlált. A mieink nem titkoltan legalább egy pontért utaztak a Szusza Ferenc Stadionba, Lengyel Ferenc vezetőedző is úgy fogalmazott a kezdés előtt, hogy egy jó eredmény nagy lökést adhatna a közelgő, életbevágóan fontos találkozók előtt. A pápaiak szakvezetője több helyen is változtatott a múlt heti kezdőn, Csilus Tamás derékizom-rándulás, Nagy Tamás betegség miatt volt maródi, így Frizoni, Ahodikpe és Popin is bekerült, a sárga-feketék a Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Ahodikpe, Pongrácz, Frizoni, Vankó – Seye, Popin összetételben vágtak neki az első félidőnek, melyen a lilák alakították ki az első lehetőséget, Andric lőtt 18 méterről, Szűcs azonban vetődve kiütötte a labdát a jobb felső elől. Negyed óra játék után Nego jobb oldali beadását Andric próbálkozását Szűcs hárította bravúrral, a kipattanót Csizmadia takarította el a kapu elől. Egy perccel később Forró bal oldali beadását Ojo bólintotta a bal sarok felé, de Szűcs ebbe is belekapott, a kipattanót pedig az oldalhálóba vágta a légiós. A 32. percben ismét Szűcsnek kellett bravúrt bemutatnia, Bardhi próbálkozását a pápai kapus vetődve ismét védeni tudta. Két perccel később helyzet alakult ki a túloldalon, Szűcs kirúgása után Seye cselezte ki Hudákot, majd jobbal a bal alsó mellé tekert. A 36. percben góllá érett a hazai fölény, Perovic lekészítését Litauszki ballal a bal alsóba bombázta 1–0. Négy perccel később következett az újabb hazai találat, Andric jobb oldali beadását Bogunovics Balogh elé bólintotta, az újpesti játékos lövése a bevetődő Csizmadián megpattanva kötött ki a hálóban 2–0. Az első félidő utolsó említésre méltó eseménye Andric lövése volt, aki a jobb alsót célozta meg, de a tekerést Szűcs ki tudta tolni. Szünetben két cserét hajtott végre Lengyel Ferenc, Yannick és Gál állt be Pongrácz és Vankó helyére. Sokáig mezőnyben folyt a játék, komoly helyzet nem alakult ki, egészen a 70. percig, amikor egy előrevágott labdáért Bogunovics és Andric futott versenyt, végül a hazaiak játékosához került a labda, és amikor a csatár már kifelé tolta meg a játékszert, Bogunovics érthetetlen módon hátulról elakasztotta. A tizenegyest Ojo a jobb alsóba lőtte, neki ez volt az első gólja az NB I-ben. Negyed órával a lefújás előtt már negyedik találatát ünnepelhette az Újpest, Nego a 16-os környékén befelé húzta meg a labdát, majd ballal Szűcs keze mellett a léc alá lőtt 4-0. A folytatásban már nem módosult az eredmény, a Lombard sorozatban negyedik vereségét szenvedte el, és már 480(!) perce képtelen a kapuba találni. A Lombard Pápa maradt a kiesést jelentő, 15.helyen, a pápaiak legközelebb hazai pályán javíthatnak, április 25-én, szombaton 18:30-tól a Szombathelyi Haladás lesz az ellenfél.

Újpest – Lombard Pápa 4-0 (2-0) Gsz.: Litauszki, Balogh, Ojo, Nego

Lengyel Ferenc:  Voltak jó teljesítmények a csapatomban, amiért dicsérhetem őket, egyrészt védekezésben is voltak jó produkciók, másrészt többször is eljutottunk az ellenfél kapujáig. Kihasználni sajnos nem tudjuk a kialakított gólhelyzeteket. Ezt elsősorban annak tulajdonítom, hogy borzasztó problémáink vannak – beszéljünk most már nyíltan –, nagyon nagy pénzügyi gondok vannak a csapatnál. Igazából a fejek nem tiszták már amiatt, hogy napi gondokkal küzdünk, most már hónapok óta. Ezt próbáltuk eddig takargatni, de ez a mai teljesítmény is mutatta, hogy egy olyan anyagi segítségre volna szükségünk, ami kimozdítja a csapatot ebből a helyzetből. A játékosokat csak dicsérni tudom, mert járnak edzésre, és jó hangulatban, fegyelmezetten dolgoznak, de ez most már inkább egyfajta beletörődött állapot náluk. A mi eszközeink elég szerények, de próbálunk a csapat mellett kitartani.

Újpest: Balajcza – Nego, Litauszki, Hudák, Forró – Andric (’73 Addo), Nagy, Perovic (’66 Sztaniszavljevics), Bardhi, Balogh (’84 Cvejba) - Ojo

Lombard Pápa: Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic (’77 Randelovics), Völgyi – Ahodikpe, Pongrácz (’46 Yannick), Frizoni, Vankó (’46 Gál) – Seye, Popin

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!