A jubileumi évad utolsó bérletes bábelőadása a Pegazusnál


2015-04-17 22:06:40  | cikk: Babos Petra  | 


A jubileumi évad utolsó bérletes bábelőadása a Pegazusnál főképe
A pápai Pegazus Színház ebben az évben ünnepli fennállásának tízedik évfordulóját. A jubileumi évben számos színes programmal várják az érdeklődőket. A bérletes bábelőadások utolsó darabját a héten kezdték el játszani a társulat tagjai, ez a Vándorsárkány, avagy, mert minden kedden élni jó! című zenés bábjáték.

Végh Zsolt színész, igazgató érdeklődésünkre elmondta, előadásukkal Lévai Sándor emléke előtt szerettek volna tisztelegni. Lévai Sándor bábtervező, kedves, jó barátja volt a társulatnak, idén lenne 85 éves, ezért az ő tiszteletére tűzték műsorra az egyetlen, általa írt bábjátékot. A kedves történet díszelőadását szombaton délután tartják a meghívott vendégeknek.

A bábjáték egy vándorsárkányról szól, aki mindig úton van. Az emberek teszi dolgukat, élik világukat, ő beáll a suszterhoz, a szabóhoz segíteni, de a legjobb szándék ellenére sem sül el jól a segítsége. Hibát hibára halmoz, ezért elkergetik mindenhonnan. Megjelenik egy kéményseprő, akivel jó barátságot köt, közben egy pékmesternél segít, ahol bajt okoz, aztán egy malomba veti a sors. Találkozik egy bakterrel, akit annyira megijeszt a sárkány látványa, hogy elszalad. A sárkány lesz a bakter, s ezáltal megtalálja helyét a világban.
Az előadás látványos díszlete is hozzájárult a mese varázslatos hangulatához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!