A néhai pápai asztaliteniszező Németh Károlyra emlékeztek


2015-04-17 12:01:16  | cikk: Nyőgér István  | 


A néhai pápai asztaliteniszező Németh Károlyra emlékeztek főképe
A volt NBIII-as és tavaly is a megyei bajnokság élmezőnyébe tartozott pápai asztalitenisz csapat vezetője ősszel hunyt el hosszas betegség után, 72 évesen. Idős korában is aktívan és eredményesen versenyzett, a fiatalok között is megállta a helyét, még 2014 tavaszán is alapember volt a csapatban.
Idén első alkalommal rendezett Németh Károly Emlékversenyt a Tarczy DSK és a Veszprém Megyei Asztalitenisz Szövetség. Két korosztályban, a 60 év alattiak és a 60 év felettiek mezőnyében került lebonyolításra a verseny, külön női kategóriával.
A 60 év alattiaknál 15 résztvevő közül a többszörös megyei bajnok, a magyarpolányi csapatot képviselő Illés Mihály állhatott fel a képzeletbeli dobogó tetejére, megelőzve a balatonalmádiak játékosát, Penk Zoltánt. A megosztott 3. helyen szintén a magyarpolányi csapatból Ficzay István és a Hévízen versenyző Nagy Emil végzett. Pápa és környéke versenyzői közül a dákai Ujvári István és a bakonyjákói Nyőgér József jutott be a legjobb 8 közé, utóbbi volt az egyetlen a versenyen, aki csak döntő szettben kapott ki a későbbi győztestől.
A 60 év felettiek versenyszámában is erős mezőnyt alkotott a 11 induló, szintén több jelenlegi és volt NBIII-as játékossal. Külön érdekesség, hogy az emlékverseny névadójának egy névrokona, a szekszárdi színekben versenyző ugyancsak senior Németh Károly is megtisztelte a versenyt, s meg is nyerte a kategóriát. Ő évtizedekig erősítette megyénk különböző csapatait és szívesen elfogadta a rendezők meghívását. A 2. helyen Sebestyén Róbert végzett (Balatonalmádi AK), a két 3. pedig Bakonyi Ferenc (Balatonfüredi FC) illetve a Pápáról elszármazott budapesti Dudás István (KSI SC) lett.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!