Tavaszi koncert a kamarazenekarral


2015-04-16 22:12:43  | cikk: Babos Petra  | 


Tavaszi koncert a kamarazenekarral főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Kamarazenekara csütörtök este tartotta tavaszi koncertjét, melynek a csodálatos akusztikájú Szent József Kápolna adott otthont. A hangversenyen fellépési lehetőséget kaptak tehetséges fiatal zenészek - a Bartók Béla Zeneiskola növendékei -, így a zenekar visszatért régi hagyományaihoz. A koncert kiváló lehetőséget nyújtott a diákoknak a gyakorlásra, arra, hogy milyen érzés a közönség előtt játszani.
Nagy Tibor, a zenekar vezetője elmondta, karácsonykor és farsangkor nem koncerteztek, mivel az Abba Show-ban ők is szerepeltek és arra készültek már hosszú ideje. Kiemelte, nagy öröm számukra, hogy a Szent József Kápolnában játszhatnak, különösen azért, mert az egyik darab szinte „ide íródott”. Vivaldi művéből az Á-dúr concerto hangozott el. A darab megjegyzése a per eco in lontano arra utal, hogy távoli visszhangként Szabó Tamás és egy kisebb zenekar működik közre a karzaton. Az est során felcsendült még Vivaldi D-dúr concertojának átirata, Mozart: D-dúr kürtversenye és Mozart: F-dúr szimfóniája is.
A koncertet a közönség vastapssal díjazta. A zenekar soron következő fellépése a Játékfesztivál idején lesz majd.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!