Bibliai vetélkedő a Tarczyban


2015-04-16 22:08:17  | cikk: Babos Petra  | 


Bibliai vetélkedő a Tarczyban főképe
2008-ban hagyományteremtő és hiánypótló szándékkal szervezte meg a Biblia évéhez kapcsolódva a Tarczy Lajos Általános Iskola a bibliaismereti versenyt. A programot a Tarczy-napon rendezték meg, de azóta már a tavaszi időszakra tették át ezt a városi versenyt.
A megmérettetésre idén négy csapat nevezett, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolából, a Türr István Gimnázium és Kollégiumból, az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából és természetesen a Tarczyból. A megmérettetés elején Venczel Csaba igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd rövid ima után kezdődött a verseny. Butiné Kemenczki Anita szervező elmondta, a verseny célja, hogy a diákokat ösztönözzék a Biblia olvasására. Az idén az Ószövetségből József és testvéreinek történetét választották témául, mivel 2015 a Megszentelt Élet Éve. A verseny alsósok számára meghirdetetett része egy rajzverseny volt, melyre sok ügyeskezű kisgyermek nevezett, munkáik közül öt alkotást díjaztak.
A bibliaismereti vetélkedő feladatlapjain a legkülönfélébb kérdésekkel találkozhattak a diákok. Volt villámkérdés, szöveg kiegészítés és egyéb érdekes feladvány. A gyerekek teljesítményét az egyházak képviselőiből álló zsűri értékelte.
A legjobbak értékes jutalomban részesültek.

Képek:

Eredmények:
Bibliai rajzverseny
A legszebben kivitelezett rajz: Benke Tibor 3.b
A legjobb ötlet: Tóth Rebeka 3.b
A legkifejezőbb alkotás: Rédecsi Laura 3.a
A legjobb térbeli ábrázolás: Pődör Zseraldina 3.a
A legjobb kompozíció: Szabó Sára 3.a – mindnyájan a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulói

Bibliai vetélkedő:
I. Júda csapat, Szent István Római Katolikus Általános Iskola. Tagjai: Csatlós Jácinta, Csortos Attila Zalán, Fekete Máté Sándor, Pus Levente, Tompa Melinda.

II. Rúben csapat, Türr István Gimnázium és Kollégium. Tagjai: Böröczky Bernadett, Jákli Rebeka, Pintér Zsombor, Stankovics Judit, Stemmer Odett.

III. megosztva: Dán és József csapatok között.
Dán csapat, Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskola. Tagjai: Csányi Gyula, Frey András, Kasza Dávid, Szabó Bence Hunor, Vesztergom Bettina.

József csapat, evangélikus hittanosok. Tagjai: Bejzi Viktória, Ürmös Ivett – Vargha Gyula Református Általános Iskola, Nemesgörzsöny; Tóth Noel – Kastély Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Pápakovácsi; Horváth Ármin – Tarczy Lajos Általános Iskola.

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!