Részönkormányzati ülések


2015-04-16 08:05:38  | cikk: Babos Petra  | 


Részönkormányzati ülések főképe
Ülésezett tegnap délután a kéttornyúlaki, borsosgyőri és tapolcafői képviselők. A gyűléseken részt vett Unger Tamás alpolgármester és Molnár István városfejlesztési osztályvezető is.
Mindhárom Az első napirendi pontban a testületek tárgyalták Pápa Város Önkormányzatának 2015-2019-re vonatkozó Gazdasági Programját. Ehhez kapcsolódóan Nagy Zsolt, a gazdasági osztály vezetője elmondta, az önkormányzatnak törvényi kötelezettsége volt, hogy a képviselőtestület alakuló ülését követő hat hónapon belül a gazdasági programot elfogadja. Ezen kötelezettségének megfelelően alkották meg a programot, amely a következő öt évre szól. A gazdasági program elkészítése során figyelembe kellett venni mindazon célkitűzéseket, elvégzendő feladatokat, melyeket a képviselőtestület bizottságai az elmúlt évek koncepcióiban, stratégiáiban és programjaiban jóváhagytak. A program tartalmazza többek között az elkövetkezendő időszak fejlesztési elképzeléseit, a befektetés-ösztönzés és ezen keresztül a munkahelyteremtés feltételeinek elősegítését, az adópolitika célkitűzéseit, az egyes közszolgáltatások biztosítására, színvonalának javítására vonatkozó feladatokat. A program olyan módon határozza meg a helyi feladatokat és célkitűzéseket, hogy azok összhangban legyenek a mindenkori önkormányzati költségvetés adta lehetőségekkel.

A második napirendi pontban Kovács Zoltánné, vezető családgondozó tájékoztatta a testületeket az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról. Mint mondta, a 2014. évben a törvényben előírt feladatokat maradéktalanul ellátták. A családsegítő szolgálat a szociális és a mentálhigiéniás problémákat kezelte, a juttatásokhoz és ellátásokhoz való hozzáférést segítette, a krízishelyzeteket kezelte. A gyerekjóléti szolgálat a veszélyeztetettséggel foglalkozik, ennek megelőzésével és feltárásával, megszüntetésével és a családjából kiemelt gyermek visszahelyezésével. A veszélyeztető tényezők megszüntetése érdekében különböző tevékenységeket végeznek, mint például a jelzőrendszer működtetése.

A Kéttornyúlaki Városrészi Önkormányzat elfogadta a Kéttornyúlaki Sportegyesület részére nyújtott támogatásról szóló beszámolót, mely szerint a tavalyi évben 450.000 Ft támogatást kaptak, a 2015. évre pedig 500.000 Ft-ot igényeltek.
A Borsosgyőri Sportegyesület és a Borsosgyőri Ifjúsági Sportegyesület a 2015. évre 450.000 Ft, illetve 150.000 Ft-ot igényel. Máté István, a részönkormányzat elnöke elmondta, a focin kívül teke és asztalitenisz bajnokságot szoktak szervezni.
Vegyes ügyek keretében Kéttornyúlak egyik utcáját érintő útlezárásról és a buszközlekedésről esett szó.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!