Pápán ünnepelte bajnoki címét a Veszprémi Egyetem


2015-04-16 07:43:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápán ünnepelte bajnoki címét a Veszprémi Egyetem főképe
Hétközi fordulót rendeztek az NB II-es kézilabda bajnokságban. A Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior alakulatára a Veszprém ellen két nehéz mérkőzés várt, ugyanis az első csapat a 17 mérkőzésből 17-et megnyerő éllovas megyeszékhelyi alakulattal csapott össze, míg a juniorok ellenfele a tabella harmadik helyén állt, mérlegük 15 győzelem és két vereség volt. A megszokottól eltérően ezúttal a fiatalok bajnokiját rendezték meg előbb, Bors Martinék legutóbbi három meccsüket sikerrel vívták meg, így nem volt elképzelhetetlen egy hazai bravúr. Nem is alakult rosszul a találkozó első harmada, hiszen a mieink tudták tartani a lépést a Veszprémmel, Soós remekül védett és Bors és Stall gólerős játékával csak néhány gól volt a különbség. A félidő második felében fokozatosan húzott el az Egyetem, ugyanis emberelőnyben sem tudott faragni hátrányából a Pápa, ellenfelük pedig könnyű gólokat lőve a szünetre az addigi legnagyobb különbséget alakította ki (12-17). A folytatásban sem változott a játék képe, Lukács a kapuban fogta, a sokat vállaló Bors a másik kapunál belőtte amit lehetett, ám ez is kevés volt a jobb erőkből álló Veszprémmel szemben, a félidő felére eldőlt a meccs, az ellenfél végül 26-38 arányban elvitte a bajnoki pontokat.

Bakonyerdő Pápa – Veszprémi Egyetem SC 26-38 (12-17)

Kapcsándi Zsolt: Nem mi voltunk a meccs esélyesei, Brád Gergő játéka hiányzott, a végén pedig minden mindegy alapon mentünk előre, most ez sült ki belőle. Sajnos fizikálisan még nem tartunk ott, ahol ellenfelünk. A különbség túlzó, jobb csapat a Veszprém, de nem 12 góllal. Nem keseredünk el, fiatal csapatom előtt még komoly jövő állhat, a két lövőnket bátrabbá kell tenni és akkor lehetnek szép sikereink.

Pápai gólszerzők:
Bors Martin, Stall Levente 6-6
Palágyi Ákos 4
Cseke Alex 3
Sipőcz Milán, Korn Bence 2-2
Horváth Martin, Ábrahám Máté, Komjáthy István 1-1

A felnőttek sem tudták megnehezíteni az éllovas dolgát, a veszprémiek 25-33-as győzelmet arattak. Pedig nem kezdett rosszul a Bakonyerdő, jó megoldásokat választottak a mieink, akik előbb 7-6-ra, majd 8-7-re is vezettek. A bajnoki címet ünnepelni érkező vendégek csak nehezen melegedtek bele a meccsbe, a korábbi NB I-es játékos, Tombor Csaba azonban rutinjával átlendítette holtponton alakulatát, a pápaiak sok labdát adtak el, ráadásul a 27.percben Kapcsándi Kristófot reklamálásért kiállította a játékvezető, így a szünetre reális, négygólos differencia alakult ki (11-15). A második játékrész első felét az elsőhöz hasonlóan jól kapta el a Pápa, egy gólra zárkóztak (52. perc 23-24), azonban a fáradó hazaiak erejéből az egyenlítésre már nem futotta, a VESC a hosszabb kispad miatt felülkerekedett és nyolcgólos sikerével a két pont mellett a bajnoki címet is begyűjtötte.

Bakonyerdő Pápa – Veszprémi Egyetem SC 25-33 (11-15)

Kapcsándi Zsolt: Gratulálok a Veszprémnek a bajnoki címhez, megérdemelten végeztek az élen, hiszen kimagaslottak a mezőnyből. Ami minket illet, ha minden csapat ellen így játszanánk, a viharfelhők hamar elvonulnának fölülünk. Jó példa volt a mai találkozó arra, hogy több van a csapatban, mint amit a helyezésünk mutat, a negyedik, ötödik hely reális lehetne a tabellán.

Pápai gólszerzők:
Bors Patrik 5
Szakács Dániel, Kapcsándi Zsolt 4-4
Kapcsándi Kristóf, Füzi Attila, Bors Martin 3-3
Kondor János, Nagy Péter, Lakos Csaba 1-1

A bajnokság ismét hazai mérkőzéssel folytatódik, április 18-án szombaton 16 és 18 órai kezdéssel az ellenfél a Georgikon DSE lesz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!