A polgármester is köszöntötte a 90 éves Juhász Józsi bácsit


2015-04-14 19:19:51  | cikk: Babos Petra  | 


A polgármester is köszöntötte a 90 éves Juhász Józsi bácsit főképe
Juhász József 1925. április 4-én született Budapesten. Születésnapja alkalmából dr. Áldozó Tamás Pápa város polgármestere is felköszöntötte ma délután. Józsi bácsinak nehéz gyermekkora volt. Már 4 éves korában segített szüleinek a munkában, hiszen az édesanyja konyhakertészettel foglalkozott. Aztán 13 éves korában inasnak állt, de mivel pénzre volt szükségük, ezért 15 éves korában gyári munkás lett. Ezt követően a Nemzeti Színház díszletkészítője, bútorosa és statisztája volt 1944-ig. Még abban az évben decemberben fogságba került, ahol elsősegélynyújtóként dolgozott - tudtuk meg tőle. Józsi bácsi könnybe lábadt szemmel emlékezett vissza a háborús időkre. A hadszíntéren nem járt, mindig Pesten, a fronton tartózkodott. Elmesélte, hogy szinte minden betegséget elkapott, de sikeresen le is küzdötte őket. Volt tetszhalott is egy estére, ami nagyon borzalmas érzés volt - mesélte. Fogságban Temesváron volt. 1947-től a dohányipar betanított munkása volt, majd Nyíregyházára helyezték, mint művezetőt. Járt Bulgáriában is tanulmányúton. 1953-ban visszajött Nyíregyházára, majd 1954-ben áthelyeztek a nagykállói dohánygyár igazgatójának. 30 éven keresztül ott dolgozott, onnan ment nyugdíjba 1985-ben. Az idős bácsitól megtudtuk, több mint tíz évig dohányzott, s körülbelül napi száz szálat szívott el. A bácsi két kormánykitüntetéssel és sok szakszervezeti elismeréssel büszkélkedhet. Háromszor nősült meg, mely házasságokból három gyermeke, két lánya és egy fia született. 2012-ben felesége elvesztése után Borsosgyőrre költözött lányáékhoz, ahol jelenleg is él. Legnagyobb örömére van öt unokája és öt dédunokája, akiket nagyon szeret s büszke is rájuk.  Józsi bácsi régebben sokat kertészkedett, szinte mindent megtermelt maguknak a kiskertben, azonban az utóbbi időben egészségi állapota miatt ezt nem tudja megtenni. Mostanában inkább kisétál az utcára és ismerősökkel, szomszédokkal beszélget, de gyakran fejt rejtvényt is.
Isten éltesse Józsi bácsit!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!