Isten éltesse Kálmán bácsit!


2015-04-13 21:07:11  | cikk: Babos Petra  | 


Isten éltesse Kálmán bácsit! főképe
1925. április 13-án, húsvét másnapján született Giczi Kálmán Pápán. Az idős bácsit dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere is köszöntötte születésnapján, aki a város nevében egy üveg borral ajándékozta meg és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelét adta át az ünnepeltnek. - 14 éves koromban már dolgoztam a szüleim mellett, 30 hold földünk volt. 30 éves koromban a tsz-hez kerültem, majd kitanultam Győrben az esztergályos szakmát. Hét évet töltöttem Győrben, majd visszajöttem Pápára az Elekthermaxba, ahol forgácsoló voltam. 30 éves koromban megnősültem, s hatvan évig éltem együtt boldog házasságban feleségemmel, aki az év elején hunyt el. Nyugdíjazásom előtt öt évvel lerokkantosítottak, mert asztmás lettem – mesélte a 90. születésnapját ünneplő férfi. Mint mesélte, nagyon aktív életet élt fiatal korában, hiszen volt egy hatalmas szőlője, ahol mindig akadt tennivalója, hogy finom bora legyen. Ha teheti, és az egészsége is engedi, még most is kertészkedik. A mosolygós bácsinak – aki jelenleg fiával és menyével lakik - van két gyermeke, egy fia és egy lánya, három unokája és egy hároméves dédunokája.

Kálmán bácsi szerint a hosszú élet titka a pihenés mellett a napi egy pohár bor elfogyasztása.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!