Sakk: Négy pápai érem a Király kupán


2015-04-13 13:45:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Négy pápai érem a Király kupán  főképe
Az elmúlt hétvége sem telt el hétvége sakkverseny nélkül. Április 11-én Kapuváron vett részt a Pápai SE sakk szakosztálya a XIV. Király kupán. A 15 perces rapid versenyen többségében gyerekekkel képviseltette magát az egyesület, a nap végére egy arany-, két ezüst és egy bronzéremmel gazdagodtak a fiatalok.
- A felnőttek mezőnyében kilenc fordulóban szerzett 8.5 pontjával ifjúsági korú játékosunk Margl Roland veretlenül aranyérmet szerzett. Roland 15 éves kora ellenére jelen pillanatban – 1934 FIDE Élő – pontja alapján a legjobb pápai sakkozó. Balogh Bálint és Domonkos Eszter ezüstérmes lett, míg Czemmel Viktória bronzérmet szerzett. A 2008-as születésű Lukács Levente élete első versenyén vett részt és rögtön egy ötödik hellyel térhetett haza. A versenyen részt vett még a PSE tagok közül Janus Tamás és Farkas Dorina – tájékoztatott Kiss Csaba szakosztályvezető, aki hozzátette, a Türr Gimnázium színeiben három PSE játékos, Margl Roland, Döbröntei Dávid és Czemmel Viktória is érdekelt a diákolimpia országos csapatversenyen, amelyet április 18-19-én Szombathelyen rendeznek.
A szakosztály továbbra is várja a sportág iránt érdeklődőket, az edzéseket kedden és csütörtökön a HEMO-ban tartják 14:30-tól 18 óráig.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!