Hónapokon át zsarolták


2015-04-12 17:07:59  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya őrizetbe vette azt a két pápai nőt és férfi társukat, akik az elmúlt három hónapban több tízezer forintot zsaroltak ki egy ismerősüktől.
A Pápán élő sértett 2015 márciusában kért segítséget a helyi rendőröktől, mivel a 44 éves N. Lívia és a 20 éves B. Viola 2015. januártól márciusig a fizetésének átvételét követően – összesen három alkalommal – jövedelmének nagy részét elvették. Követelésüket kitalált indokokra alapozták és a férfit minden alkalommal veréssel fenyegették meg. Az egyedül élő sértett tartott a két nőtől, akik tisztában voltak azzal, hogy mikor kapja meg a munkabérét és már a kifizetés előtti napon megkezdték a megfélemlítést. A feljelentő rettegett a két erőszakos természetű nőtől, ezért félelmében adta át a követelt összeget. A 19 éves V. István februárban csatlakozott a két fenyegető nőhöz és egy ízben 10.000 forintot zsarolt ki a károsulttól. Az áldozat a három hónap alatt a megmaradt pár ezer forintjából próbált megélni, de végül úgy döntött, hogy inkább a rendőrséghez fordul segítségért.
A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt 2015. április 8-án mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Képek:

nincsenek képek