Pápa a megye zászlóshajója – mondta dr. Bolcsik Zoltán megyei rendőrfőkapitány a Pápa Városi Rendőrkapitányság 2009-es munkájáról


2010-03-11 22:50:10  | cikk:  | fotó: HuHa  | 


Pápa a megye zászlóshajója – mondta dr. Bolcsik Zoltán megyei rendőrfőkapitány a Pápa Városi Rendőrkapitányság 2009-es munkájáról főképe
Évek óta tartó folyamatos kiemelkedő tevékenység jellemzi a Pápa Városi Rendőrkapitányságot, a 2009-es évben pedig sikereit tekintve egyedülálló eredményt ért el a pápai rendőrség – fogalmazta meg a kapitányság évértékelő állománygyűlésén dr. Bolcsik Zoltán rendőr dandártábornok, megyei főkapitány.  A pápai, az ország 157 rendőrkapitányságának rangsorában a 20. helyen áll, a Dunántúlon pedig a harmadik helyet foglalja el.

-A pápai rendőrök sikereit a megyei rendőr-főkapitányság éves értekezletén kiemelkedőnek nevezte  dr. Bencze József országos rendőrfőkapitány – kezdte beszámolóját dr. Töreki Sándor, pápai rendőrkapitány.  Az elmúlt évben 14 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az illetékességi területen, a nyomozás eredményességi mutató pedig 62 százalékos volt, ami Veszprém megyében a legjobb eredmény. Több súlyos bűncselekményt sikerült felderítenie a nyomozó alosztálynak, többek között a gannai, majd a pápai rablássorozatot, a vidéki boltbetörés sorozatot és a Várkertfürdőben elkövetett öltözőszekrény feltörések ügyét. Kiemelkedőek a súlyozott bűncselekmények felderítési mutatói is, ami a bűnügyi állomány egységes és magas szakmai munkáját igazolja. A Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetése megújult a 2009-es évben, az állomány a kihívásoknak eleget tudott tenni. Ezt mutatja az is, hogy a kapitányságok között egyedül a pápainak nem kellett vésztervet készíteni az intézkedések javítására. A múlt évben növelték a közterületi szolgálatot, ami javította a lakosság szubjektív biztonságérzetét. A körzeti megbízotti rendőrirodák, melyeket az illetékességi terület két településén alakítottak ki az önkormányzatok támogatásával, szintén a rendőri munka hatékonyságát javította, akárcsak Pápán, a Szabó Ervin utcában kialakított rendőrállomás. A közlekedésiek nyomozási eredményessége 91 százalékos volt az elmúlt évben – ez elismerésre méltó teljesítmény – mondta a kapitány. A balesetek száma 9 százalékkal csökkent, az ellenőrzések során különös hangsúlyt fektettek az ittas vezetők kiszűrésére. A határrendészeti osztály a múlt évben tudhatott először teljes évet maga mögött. Ez az esztendő még a tanulás éve volt, hiszen a Pápa Bázisrepülőtérhez kapcsolódó feladatok új kihívást jelentettek a rendőrségnek. A kapitány elismeréssel szólt az igazgatásrendészet munkájáról is, ahol kevesebb szabálysértéssel volt dolguk a kollégáknak, munkájukat azonban kellő szakszerűséggel végezték. Beszámolója végén dr. Töreki Sándor úgy fogalmazott, az eredmények elérése fáradtságos munka volt, de ezeket az eredményeket meg kell tartani a 2010-es esztendőben is.

Dr. Áldozó Tamás alpolgármester és dr. Kontrát Károly, a Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Tanácsadó Testület elnöke is gratulált a pápai rendőrök tavalyi munkájához. Az alpolgármester arra kérte a rendőrkapitányság dolgozóit, hogy nyújtsanak segítséget azokban az önkormányzati ügyekben, amelyek a lakosság hétköznapi komfortérzetét befolyásolják.

Az „év pápai rendőre” kitüntető címet a tavalyi munkája alapján Máté Árpád rendőrzászlós vehette át dr. Áldozó Tamás alpolgármestertől, dr. Bolcsik Zoltán megyei főkapitány pedig tárgyjutalmat adott át a kiemelkedő munkát végző rendőröknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!