Ismét pont nélkül maradt a Lombard Pápa


2015-04-11 21:02:54  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Babos Petra  | 


Ismét pont nélkül maradt a Lombard Pápa főképe
Nagyon régen volt már rá példa, hogy a Lombard Pápa labdarúgócsapata kiesőhelyről várja az aktuális fordulót. Az OTP Bank Liga 23. fordulójában azonban ez volt a helyzet, a csapat ugyanis múlt héten az MTK otthonában elszenvedett háromgólos fiaskója, és a közvetlen riválisok győzelmei miatt az utolsó előtti helyre csúszott vissza. A szombat esti összecsapáson az idén még nyeretlen Puskás Akadémia ellen csakis a győzelem számított elfogadható eredménynek, ugyanis a bennmaradásért vívott harcban több hazai botlás nemigen fér bele Lengyel Ferenc együttesének. Több fontos kérdésre is választ kaphattunk a 90 perc során, egyrészt döntő kérdés volt, hogy sikerül-e a játékosoknak megtalálni a góllövő cipőjüket - a Lombard Pápa szerezte a legkevesebb gólt eddig a 2014/2015-ös bajnoki szezonban, 22 meccsen 11-et - másrészt az is kérdés volt, a hét elején kirobbant pénzügyi botránytól mennyire tudják függetleníteni magukat a labdarúgók. A két csapat eddigi három NB I-es meccsén győzelem nélkül maradtak a pápaiak, egyszer ikszeltek, kétszer kikaptak, legutóbb Felcsúton 3-0-ra nyertek a hazaiak. A hazaiak vezetőedzője öt helyen változtatott a múlt heti kezdőhöz képest, a mieink a Szűcs – Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi – Stieber, Pongrácz, Csilus, Vankó – Seye, Randelovic kezdővel vágtak neki az első félidőnek, melyet nem is kezdtek rosszul, az ötödik percben Seye ugrott ki jó ütemben a védők között, de les miatt Vad II. megállította a támadót, három perccel később pedig Völgyi keresztlabdájából Stieber lőtt kapásból a hálóba, sajnos hiába, ugyanis az asszisztens lest intett. A 28. percben megszerezte a vezetést a vendég csapat, egy pápai bedobás után Spandler passzolt a félpályán álló Lencséhez, aki senkitől sem zavartatva egészen a tizenhatosig vezethette a labdát, majd jobbal a bal alsó sarokba lőtt 0–1. Fél óra játék után közel állt az egyenlítéshez a Pápa, Seye beadását Stieber belsőzte öt méterről Danilovicsba, a kipattanót Vankó küldte rá, ám Vaszicsku kifejelte a próbálkozást. A félidő vége előtt az utolsó lehetősé a felcsútiak nevéhez fűződött, Tar a tizenhatoson belülről, éles szögből lőtt, de Szűcs védeni tudott. A második játékrészt is jobban kezdte ellenfelénél a Lombard, egy óra játék után Stieber ugratta ki Seyét, aki jó szögből a jobb felsőt vette célba, Danilovics azonban elképesztő bravúrt bemutatva ismét védeni tudott. A 80. percben a csereként beállt Harsányi bal oldalról próbálkozott, labdáját Szűcs középre ütötte, a kipattanót Lencse fordulásból a bal felső sarok mellé lőtte. A hátralévő időben hiába egykapuzott a Lombard, a Puskás Akadémia megtartotta az előnyét, így a mieink maradtak a 15. helyen a tabellán.

Lombard Pápa – Puskás Akadémia 0-1 (0-1) Gsz.: Lencse

Benczés Miklós: Nagyon nehéz találkozóra számítottam, és az is lett. Ezen a nagyon küzdelmes meccsen véleményem szerint a döntetlen igazságosabb lett volna, de Lencse révén meg tudtuk szerezni a vezetést, és annak ellenére meg tudtuk őrizni a minimális előnyünket, hogy a Pápa sokat tett az egyenlítésért. Játékrendszert kellett váltanunk a meccs előtt, ugyanis arra számítottunk, hogy Popin kezdeni fog, ez meglepett minket, emiatt a középpályás játékunk akadozott. Gratulálok az ellenfélnek, mert nagyon kellemetlen pillanatokat okozott nekünk a kapunk előtt.

Lengyel Ferenc: Gratulálok az ellenfélnek és köszönjük a biztató szavakat. Szeretném megdicsérni a csapatomat, olyan héten vagyunk túl, amit senkinek sem kívánok, és ebből emelt fővel jöhettünk ki, minden játékosom a maximumot nyújtotta. Jól játszottunk, a döntetlen benne volt a játékunkban, de sajnos továbbra sem tudunk gólt lőni, hiába gyakoroltuk egész héten. A szerencse most elpártolt tőlünk, de meggyőződésem, hogy a ma látott játékkal a hátralévő meccseken sok helyen lehet majd nyerni.

Lombard Pápa: Szűcs - Jagodics, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi - Stieber, Pongrácz (Waltner, 76.), Csilus (Sluka, a szünetben) - Vankó, Seye, Randelovic (Popin, 63.)

Puskás Akadémia: Danilovic - Szélesi, Tar, Tamás, Spandler - Vaszicsku (Guaru, 83.), Fiola, Kleinheisler, Polonkai, Lencse (Szakály D., 87.) - Tischler (Harsányi, 66.)

A Lombard Pápa április 19-én Újpestre látogat, majd a Szombathelyi Haladást fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!