Sajtótájékoztatón ismertették a májusi Agrárexpo programját


2015-04-09 22:04:28  | cikk: Babos Petra  | 


Sajtótájékoztatón ismertették a májusi Agrárexpo programját főképe
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági kamara elnöke, dr. Radovics Tibor, a NAK Veszprém megyei elnöke és Unger Tamás alpolgármester a Városházán tartott sajtótájékoztatón ismertette a május 15-17. között megrendezendő Agrárexpo programjait.

Győrffy Balázs elmondta, a gazdák számára szerencsésebb időpont a májusi, mint a korábbiakban megszokott Szent György napjához köthető dátum, mert ekkora már be tudják fejezni a földeken az aktuális munkákat, amik az idén az időjárás miatt egy hónapot csúsznak. Május 15. az agrárium szereplői számára egy másik esemény miatt is fontos dátum, hiszen ez  az egységes kérelmek beadásának határideje.
Az Agrárexpo ideje alatt az idén is számos előadás várja majd az érdeklődőket. A rendezvény kiváló alkalom arra, hogy újdonságokat és szakmai tapasztalatot, innovatív megoldásokat ismerjenek meg a gazdák. Győrffy Balázs kiemelte, újdonságként pénteken délelőtt szántóföldi bemutatóra invitálják a gazdákat.
 - A rendezvény folyamatosan bővülő kínálattal áll az érdeklődők rendelkezésére, bízunk benne, szakmai támogatásunk meghozza eredményét, s a szakmai látogatók nagy számban vesznek részt az eseményen. Mi, a kamara részéről megteszünk mindent, hogy sikeres Agrárexpot tudjunk majd magunk mögött.

Dr. Kovács Zoltán a sajtótájékoztatón emlékeztetett, tizenkilenc évvel ezelőtt döntöttek úgy, hogy Szent György napjához közelebb eső hétvégén megrendezik az expót, azóta ugyan változott az időpont, de a rendezvény iránti érdeklődést ez nem befolyásolta. Mint mondta, a helyi termelőknek, az agráriumban dolgozóknak igyekeznek helyet s lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra, de számítanak a civil közönségre is, hiszen családi programokkal is várják az érdeklődőket. A Pápai Agrárexpo a szakma és a nagyközönség egymásra találásnak jó helyszíne esz. A háromnapos rendezvény fővédnöke Kiss Miklós Zsolt agráriumért felelős államtitkár, védnökei Győrffy Balázs, a NAK elnöke és dr. Áldozó Tamás polgármester lesznek – tudtuk meg az országgyűlési képviselőtől.

Unger Tamás alpolgármester arról szólt, az expo fontos része a város éves rendezvénykínálatának, olyan program, melyben egyaránt megjelenik a szakma, a közönség szórakoztatása és a vásári jelleg.
- A város ezzel a szakmai rendezvénnyel szeretne a helyi és a környékbeli vállalkozóknak lehetőséget biztosítani egymás megismerésére, szakmai tapasztalatok cseréjére. Ugyanakkor mindig törekszünk a szórakoztató, kulturális programokra is, melyek családi programmá teszik a rendezvényt. A három nap felépítése megegyezik a korábbiakban megszokottakkal.
- Pénteken adjuk át a Veszprém Megyei Palackos Borok Versenyének díjait, ezt a napot a borászatnak szenteljük.  A szombat a horgászoké, a vasárnap pedig a vadászoké, akik finom ételekkel várják majd a vásárra látogatókat.
Unger Tamás kiemelte, az idei esztendő újdonsága a helyi termékvásár.
- Továbbra is várjuk az élelmiszer feldolgozással és a kézműves termékekkel foglalkozó helyi vállalkozók jelentkezését és az agrárszakmai vállalkozások részvételét. Remélem, hogy a komplex kiállítás kiváló kikapcsolódási lehetőséget kínál majd, s sok látogató jön el az expóra.

Dr. Radovics Tibor a szakmai programokra hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón. Kiemelte, idén gyakorlati, szántóföldi bemutatóval indul az Agrárexpo, ahol a legújabb eszközöket fogják bemutatni működés közben. Tájékoztatót tartanak az új pályázati és az uniós támogatási lehetőségekről, a tavalyi év sikerein felbuzdulva idén is lesz favágó show, agrárgép-bemutató és traktoros ügyességi verseny is. Újdonság lesz az old timerek megjelenése is, melynek során régi gépeket tekinthetnek meg a fiatalok, miközben az idősebbek nosztalgiázhatnak. A NAK megyei elnöke a tervezett állatkiállításról is beszélt, ami ebben az évben újra szerepel a változatos programok között.  A háromnapos rendezvénynek a Városi Sportcsarnok és területe ad otthont.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!