Bolti lopás


2015-04-08 23:07:37  | cikk:  | 


Az egyik pápai áruház biztonsági kamerájának felvétele alapján azonosította be a Pápai Rendőrkapitányság azt a három férfit és egy női társukat, akik 2015. január végén több terméket is elloptak az üzletből.
Az áruház vezetője 2015. január 31-én értesítette a rendőrséget arról, hogy az üzletben lopás történt. A helyszínre érkező egyenruhásoknak a bejelentő elmondta, hogy 12 óra körüli időben 4 személy érkezett az áruházba. Különféle árucikkeket pakoltak a bevásárlókosárba, majd a hátsó sorok közé mentek, ahol a termékek közül három csomag kávét és két rúd szalámit beletettek a náluk lévő hátizsákba. A cselekményt a biztonsági kamera rögzítette. A felvételeken három férfi és egy nő volt látható. Az üzletvezető az ismeretlenek által használt gépkocsi rendszámtöredékét is megadta az egyenruhásoknak, akik adatgyűjtésbe kezdtek, majd pár órán belül kiderítették az autó rendszámát. Két nap múlva Kovács Péter rendőr főtörzsőrmester, körzeti megbízott az egyik pápai utcában intézkedés alá vonta a keresett gépjárművet. Az abban utazók között felismerte a bolti lopás két elkövetőjét: a 27 éves Sz. Elizát és a 27 éves F. Jánost. Ezt követően a Pápai Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő csoportjának vezetője – Csepiné Fekete Rita rendőr főtörzsőrmester – a kamerafelvételeken látható további két férfit - a 29 éves A. Rolandot és az 55 éves Sz. Gyulát - is beazonosította, majd mind a négy pápai illetőségű személyt eljárás alá vontként hallgatta meg.
A négy személy ellen tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indult szabálysértési előkészítő eljárás iratai a Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a napokban küldte el a Pápai Járásbíróságra.

Képek:

nincsenek képek