Az egészséges életmódról a gyerekeknek


2015-04-08 22:30:32  | cikk: Babos Petra  | 


Az egészséges életmódról a gyerekeknek főképe
A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ évről évre megszervezi tavasszal az egészségnapokat, mely program célja az emberek figyelmének felkeltése az egészséges életmód iránt, illetve a résztvevők ösztönzése a helyes táplálkozásra és a rendszeres mozgás. Szabadkai Verita művelődésszervező elmondta, az idei évben a hagyományőrzést is bevették a programba, hiszen Szabó Gyuri bácsi, a bükki füves ember a gyógynövények felhasználásával ismerteti meg az érdeklődőket április 13-án, hétfőn 17 órától. A szervezők gerinc-és alakformáló tornát is hirdettek, melynek a Városi Sportcsarnok ad otthont csütörtökön 17 órától és pénteken 18 óra 45 perctől.

Az Egészségnapok 2015 az egészséges életmód jegyében indult ma délután, ekkor kisiskolások részvételével vetélkedőt szerveztek a JMSZK emeleti előadótermében.
A gyerekek rövid előadást hallgattak meg az egészséges életmódról s a táplálkozásról a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának egészségfejlesztő szakembereitől, ezt követően játékos formában adtak számot tudásukról és sok új és hasznos információra is szert tettek, az asztalon pedig friss zöldségekből és gyümölcsökből válogathattak. Az érdeklődők kipróbálhatják az Országos Egészségfejlesztési Intézet hordozható érintőképernyős számítógépét, ami április 19-ig lesz a JMSZK-ban. Ez a készülék játékos formában mutatja be a gyerekeknek a dohányzás káros hatásait. A gép a mai kor igényeit szem előtt tartva próbálja a gyerekek figyelmét a dohányfüst-mentes életmód felé irányítani. A részvétel ingyenes, de előzetesen kell jelentkezni Paulics Petránál a 89-320-274-es telefonszámon.  A szervezők rajzpályázatot is hirdettek az egészséges életmóddal kapcsolatban, melyre több mint negyven szebbnél szebb pályamunka érkezett, s melynek eredményhirdetését szintén ma délután tartották. A legjobban sikerült alkotók között volt Toki Bianka, Pálffy Bianka, Balázs Boglárka és Kis-Goda Rebeka is.
Az egészségnapok záró programja egy közös séta lesz a Bakonyban április 19-én.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!