Portrék, tájképek, aktfotók és makrók - Horváth Géza tárlata a színházban


2015-04-07 22:25:43  | cikk: Babos Petra  | 


Portrék, tájképek, aktfotók és makrók - Horváth Géza tárlata a színházban főképe
Horváth Gézát jól ismerhetik a pápaiak, hiszen a sok fotókiállítása mellett a Pápa Városi Televízió operatőreként is találkozhatnak vele nap mint nap a város rendezvényein. Most a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ Hónap műtárgya című kiállításon gyönyörködhetünk alkotásaiban.
Horváth Géza több mint három évtizede foglalkozik a fotózással, s a fényképezés ismereteit autodidakta módon sajátította el.
Az E-Mafosz fotóművész nagy gonddal válogatott sok száz alkotása közül. A JMSZK földszinti előterében művészetének szinte minden műfajába betekintést nyerhet a közönség, az aktfotótól kezdve a tájképig. Fotósként és operatőrként is a letisztult, a témára koncentráló képekre törekszik, s igyekszik visszaadni az emberek igazi énjét, illetve a szép varázsát.
Gyermekkora óta él benne a közlésvágy a világról, elsősorban az emberről, mivel az emberi arcok a mai napig lenyűgözik. Szenvedélye a természet is, de gyakran örökíti meg városunk egy-egy nevezetességét is.
Horváth Géza örömmel fotóz balettet is, de az aktfotózás sem áll távol tőle, a művész nagy tisztelője és csodálója a női nemnek.
A tárlat a JMSZK nyitvatartási ideje alatt április 22-ig tekinthető meg.

Képek:

Horváth Géza fotóművész

1978-tól 1985-ig a Pápa Városi Fotószakkör tagjaként sokat tanult tapasztaltabb kollégáktól, akikkel több közös kiállításuk volt.
1984 és 1986 között képriportokat készített a Naplónak, mint külső munkatárs.
1984-től hat éven át vezette a fotószakkört a Mezőgazdasági Szakközépiskolában. A diákokkal szép eredményeket ért el. Nyertek számos országos különdíjat, és a pécsi diákfotó-pályázatokon is sikeresen szerepeltek.
1988-ban ismerkedett meg a diaporáma készítéssel. Különböző helyi klubokban népszerűsítette a fotózás e műfaját.
1993 óta tagja az országosan is elismert Győri Fotóklubnak. A fotózásnak köszönhetően ekkor lett a Pápa Városi Televízió operatőre, ahol azóta is dolgozik.
1995 után négy országos különdíjat nyert: 45 km, Régi mesterségek, Kiáltó csend, A mi utunk című rövid filmekkel.
2001-ben több országos adó (MTV1, MTV2, DunaTV) sugározta azt a Pápáról készült filmet, amelynek operatőre volt.
Fotói több országos és nemzetközi kiállításon szerepeltek és nyertek díjakat. 20 önálló kiállítása volt, és más alkotókkal közösen Németországban, Szlovákiában és Magyarországon is kiállították képeit.
2001-ben megkapta a Fotóművész Diplomát (E-MAFOSZ).
2003-ban a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének 100 legeredményesebb alkotója között szerepelt.
Forrás: gezafoto.webuda.hu

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!