Bakonyos sikerek az országos judo bajnokságokon


2015-04-07 20:16:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bakonyos sikerek az országos judo bajnokságokon főképe
Százhalombatta városa adott otthont a 17. alkalommal megrendezett nyílt masters judo országos bajnokságnak, ahol egyúttal az ötödízben megrendezett nyílt magyar kata vetélkedés is helyet kapott. A nemzetközi indulókkal teletűzdelt 262 fős mezőnyben természetesen ott voltak a Bakony Judo Klub versenyzői is, akik a kétnapos verseny során jó eredményeikkel tovább öregbítették városunk és a klub hírnevét. Az eredményeket Pillér Gábor, a Bakony Judo Klub alelnöke összegezte.
- Az OB megnyitójában a pápai csapat is aktívan közreműködött, hiszen a tavalyi Grand Prix után a szervezők kérésére három pápai páros ismét bemutatta formagyakorlatát, mely a visszajelzések alapján elnyerte a közönség tetszését. A bemutató után elsőként újdonsült versenyzőnk, Polz Anita lépett tatamira. Anita már jó ideje Pápán edz, nálunk készült fel a danvizsgájára is, tisztában voltunk képességeivel, így joggal bizakodhattunk egy jó eredményben. Szerencsére a judoka igazolta is az előzetes várakozásokat, hiszen mindkét mérkőzését idő előtt befejezve az F3-as (35-39 évesek) kategóriájában a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, ami kiváló eredmény, masters bajnokunk talán még nem is volt, eddig a pillanatig. Hosszú idő után Gajdosi Győző is megmérette magát, Győző a 40-45 évesek, 90 kilogrammos kategóriájában indult, ahol az egész bajnokság egyik legnépesebb mezőnye – 14 induló – versenyzett, köztük több korábbi volt válogatott svéd, német és holland sportolóval. A pápai versenyző első mérkőzésén mindössze harminc másodperc alatt múlta felül svéd ellenfelét, ezután a későbbi győztes szlovák judoka következett, aki rutinjával megszerezte a győzelmet, Győző így a hetedik helyet szerezte meg, nagyon büszkék vagyunk rá.
Másnap a nyílt magyar formagyakorlat (kata) bajnokság párosai – köztük cseh, német, horvát, román, szlovák versenyzőkkel - adtak számot tudásukról, Pápáról népes csapat utazott el, a bakonyaljai várost négy páros képviselte. A dobástechnikák versenyében (Nage no kata) a 46 év alatti korosztályban a dobogó első két fokára pápai sportolók állhattak fel: a Pillér Gábor és Mezei Gábor alkotta páros nyakába ezüstérem került (398 pont), míg a tavalyi bronz után a Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta formáció megérdemelten megszerezte az első helyet (415 pont).
- A földharc-technikák katájában (Katame no kata) a Mezei Csaba és Mezei Lajos alkotta kettős egy horvát páros mögött a második helyet szerezte meg, míg a Farkas Zoltán - Gajdosi Győző duó ötödik lett, ez az eredmény mindenképp bizakodásra ad okot. A közeljövőben szeretnénk Horvátországban a II. Croatia Kata Openen részt venni, reméljük hasonlóan jó eredményeket tudunk elérni.
A Bakony Judo Klub utánpótlásai számára hazai verseny következik, április 19-én 10 órától a Városi Sportcsarnokban rendezik a III. Pápai Bakony Kupát.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!