Arannyal debütált


2015-04-07 10:57:54  | cikk: VCZA  | 


A pápai „MEZŐ néven elhíresült, hivatalosan Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola és Kollégium idén is szép eredményekkel tért haza az évente megrendezett Öveges Nyelvi versenyről. A Balatonfűzfői iskola által meghirdetett nyelvi csörtére idén is benevezett három németes (Pirka Ildikó, Lápossi Vanessza és Kovács Márk) és egy angolos (Rozsai Gábor) diák. Szakavatott felkészítés után igazán ügyesen vették a verseny akadályait: nyelvtani tesztet, szövegértést, hallásértést, képleírást és szituációs gyakorlatot. Az idei, rekordszámú versengő közül nagyon szép Rozsai Gábor középmezőnybeli helyezése, a két lány tavalyihoz képest látványosan jobb eredménye. Az első ilyen versenyén részt vevő  Kovács Márk briliáns teljesítménye külön dicséretet is érdemelt. Első helyezéssel nyitni egy „próba-versenyt” igazán ritkaságszámba menő, még akkor is, ha a tanuló komoly nyelvi tudással rendelkezik, és előzetesen szorgos-szeretetteljes-alapos felkészítést is kapott. Virtuóz helytállása példaértékű és egyben szint is, melyet a jövőre nézve komoly kihívás lesz akár utolérni is. A csillogó arany mellett a többi szép és becsületes helytállás is iskolai dicséretet érdemel, nem kevésbé hasonlóképp kihívást, helyet, csúcsot, melyet jövőre meg kell dönteni. És a MEZŐ meg fogja dönteni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!