Bolti lopások


2015-04-05 14:10:05  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság nyomozói érték tetten egy pápai áruházban az egyik ott dolgozó biztonsági őrt és egy vásárlót, akik a gyanú szerint előre megbeszélt terv alapján loptak a boltból.
A pápai nyomozók 2015. március 30-án 18 óra 45 perckor intézkedés alá vonták a 26 éves B. R.-t, aki éppen szeszesitalt és élelmiszert kísérelt meg ellopni az egyik pápai áruházból. A férfi elszámoltatása során kiderült, hogy tettét nem egyedül követte el.  A pontos rendőri adatgyűjtésnek köszönhetően megállapítást nyert, hogy az üzlet biztonsági őre, a 26 éves K. J. nyújtott a férfinak mobiltelefonon segítséget oly módon, hogy folyamatosan informálta őt a biztonsági kamerák állásáról, valamint az áruvédelmi kaput kikapcsolta, mikor B. R. távozni akart a boltból. Emellett az is kiderült, hogy nem egyedi esetről volt szó, a két fiatal férfi – előre megbeszélt terv alapján – 2014. március hónaptól kezdődően körülbelül 25-30 esetben tulajdonított el élelmiszert, szeszesitalt és kisebb műszaki cikkeket az üzletből.
A biztonsági őrt és a vásárlót a nyomozók előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. B. R. és K. J. elismerte tettét, a lefoglalt élelmiszert, szeszesitalt és műszaki cikkeket a rendőrök visszaadták az áruháznak.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a két férfi ellen.

Képek:

nincsenek képek