Esélye sem volt a Lombardnak az MTK ellen


2015-04-04 20:30:19  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: nso.hu  | 


Esélye sem volt a Lombardnak az MTK ellen főképe
Kéthetes bajnoki szünet után a Bozsik Stadionban folytatta az NB I-es labdarúgó bajnokságot a Lombard Pápa. Szűcs Lajosékra nehéz 90 perc várt, hiszen a második pozíciót elfoglaló MTK volt az ellenfelük. A statisztika a hazaiak győzelmét sejtette, ugyanis a felek eddigi 13 találkozásából 12-t a kék-fehérek nyertek meg, a mieink csak egy szerény döntetlent tudtak felmutatni. A mieinknél Seye volt az egyetlen hiányzó, a támadó a Nyíregyháza elleni bajnokit követően – a klub engedélyével – családi okok miatt hazautazott, és csak a mérkőzés előtt egy nappal tért vissza Pápára, a kezdőben Waltner helyettesítette, Lengyel Ferenc a Szűcs – Juhász, Csizmadia, Bogunovic, Völgyi - Zulevs, Stieber, Sluka, Ahodipke – Popin, Waltner kezdőt küldte pályára. Az nso.hu tudósítása szerint első tíz percben nagy mezőnyfölényben játszott az MTK, előbb Horváth lőtt mellé, majd Torghelle fejelt a kapu fölé, végül az ötödik percben Csiki bombája zúgott el a kapu mellett. A 17. percben góllá érett a fővárosi fölény, Kanta ugratta ki remek ütemben Csikit a tizenhatoson belül, ám Zulevs elkaszálta, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak, melyet Kanta lőtt a kapu jobb oldalába, Szűcs érezte az irányt, de nem tudta védeni a jól helyezett, erős lövést 1-0. Fél óra játék után mintaszerű kontrát vezetett az MTK, egy pápai szöglet után Kanta indította Torghellét, a rutinos csatár továbbtette a labdát Horváthnak, aki a jobb oldalról, 10 méterről tüzelt, de Szűcs nagy bravúrral hárított, majd a kipattanót is összeszedte. Öt perccel később megint Szűcs volt a főszereplő, ezúttal Csiki 15 méterről megeresztett lövését hárította lábbal. Az 58. percben megduplázta előnyét az MTK! Csiki szép szólójával több Lombard védőt is faképnél hagyott, majd Torghelléhez passzol, aki 10 méterről, középről félfordulatból a hálóba bombázott, Szűcsnek esélye sem volt 2-0. A 63. percben kis híján szépített a Lombard, Popin beadása után a csereként pályára lépő Randjelovics a hálóba sodorta a labdát, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Húsz perccel a lefújás előtt végleg eldőlt a párharc, megint Kanta szerzett labdát és szépen ugratta ki a bal oldalon Csikit, aki miután megverte a védőjét, 13 méterről a hosszú sarokba helyezett 3-0. A hátralévő időben az MTK-nak már nem volt sietős, a Lombard erejéből pedig a szépítésre sem futotta, nagyon magabiztos győzelmet arattak a kék-fehérek, a pápaiak pedig a Puskás Akadémia ellen javíthatnak, a mérkőzést április 11-én, 18:30 perces kezdéssel rendezik a Perutzban. Szükség is van a hazai győzelemre, ugyanis a sereghajtó Dunaújváros szintén három találattal verte meg a Nyíregyházát, így amennyiben a Budapest Honvéd legyőzi a Haladást, a Lombard a forduló végére kieső pozícióba kerül.

MTK – Lombard Pápa 3-0 (1-0) Gsz.: Kanta, Torghelle, Csiki

Lengyel Ferenc: Nem kaptam vissza a hét közben gyakoroltakat a játékosaimtól. Az MTK jó csapat, de reménykedtem abban, hogy megnehezíthetjük a dolgukat, ami sajnos nem sikerült. Nehéz helyzetben vagyunk, de meg fogjuk szerezni a bentmaradáshoz szükséges pontokat (mtk.hu)

Garami József: Két vesztes mérkőzés után nagyon fontos volt számunkra a győzelem. A Pápa által alkalmazott letámadás nem igazán ízlett a csapatnak, de a jókor szerzett találatok megkönnyítették a dolgunkat. Tetszett a játékosok akarása, és helyenként jól is játszottunk. (mtk.hu)

MTK: Hegedüs – Baki, Vukmir, Hajdú, Nagy – Vass (’84 Thiam), Kanta, Pölöskei – Horváth (’75 Hrepka), Torghelle, Csiki (’83 Tamayo)

Lombard Pápa: Szűcs – Juhász (’54 Vankó), Csizmadia, Bogunovic, Völgyi (’83 Frizoni) - Zulevs, Stieber, Sluka, Ahodipke – Popin, Waltner (’62 Randjelovics)

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!