I. Pápa Grappling Bajnokság


2015-04-04 17:11:52  | cikk: Haraszti Gábor  | 


I. Pápa Grappling Bajnokság főképe
Hagyományteremtő szándékkal a Városi sportcsarnokban első alkalommal rendeztek grappling bajnokságot, melyen több kategóriában és korcsoportban népes mezőny gyűlt össze. A grappling - leegyszerűsítve - olyan birkózás, cselgáncs és egyéb földharc technikákból álló küzdősport, amelyben a versenyző az ellenfél eldobását vagy egyéb módon való földre-vitelét követően földharcban, a szőnyegen, speciális fogásokkal, elsősorban fojtások, kar- és lábkulcsok révén a harc feladására kényszeríti az ellenfelet. Ezt elérheti úgynevezett fojtásfogással, ami történhet akár az ellenfél ruházatával (az úgynevezett GI-s grappling során) is vagy egyszerűen puszta kézzel, valamint kar- vagy lábfeszítéssel (ezek különösen fontosak az úgynevezett NO GI grappling során). A pápai verseny a G4 Grappling Liga 2014/2015 évadának ötödik-, és az amatőr MMA Magyar Bajnokság második fordulója is volt egyben, négy tatamin, öt versenyszámban (Gi Grappling, kesztyűs open, NoGi Grappling, Combat Grappling, kesztyűs küzdelem) több kategóriában küzdöttek meg a sportolók. Mihályfi Ákos szervező elmondta, megérte a fél éves szervezés, hiszen 25 egyesület 180 regisztrált versenyzője indult el a napon, az MMA amatőr magyar bajnokságon pedig közel 40 induló lépett a ketrecbe.
- Nagyon változatos a mezőny, de mindenkiről elmondható, hogy nagyon felkészültek a küzdelmekre. Mind a négy tatamin zökkenőmentesen zajlottak le a párharcok, bízom benne, hogy a mai nap hatására is többen kapnak kedvet a brazil jiu-jitsuhoz, hiszen sajnos az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy kevesen érdeklődnek a sportág iránt, pedig meggyőződésem, hogy a jitsunak van helye a pápai küzdősport palettán. Maga a verseny úgy érzem nagyon magas szintre jutott el, a hazai élvonal mellett Szlovákiából is kaptunk nevezést, úgy látom a mezőny komoly technikai repertoárt vonultatott fel.

Eredmények ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!