12 gólt rúgott a PELC


2015-04-03 15:04:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


12 gólt rúgott a PELC főképe
Az U14-es utánpótlás labdarúgó bajnokságban a tabella második helyén álló, idén még veretlen Pápai Egyesített Labdarúgó Club a középmezőnyben tanyázó Andráshidát látta vendégül. A házigazdák jó formában várhatták a kezdő sípszót, hiszen idei két mérkőzésükön egyaránt begyűjtötték a pontokat, sőt még gólt sem kaptak, a Csákvár ellen 1-0-ra, Sárváron 7-0-ra nyertek Horváth Imre tanítványai. A felek ősszel már megmérkőztek egymással, akkor is magabiztos pápai siker született, a négy gólig jutó Molnár Balázs vezérletével 8-0-ra nyert a PELC. A Perutz Stadion műfüves pályáján orkán erejű szélben játszottak a csapatok, az első félidőben jól sáfárkodott helyzeteivel a Pápa, Janás Márk két góljával egygólos előny tudatában vonulhattak pihenőre úgy, hogy Bella Martin büntetőt is hárított. A második félidőben tíz perccel a lefújás előtt Németh egyenlített, és amikor az ellenfél már elkönyvelte a döntetlent, a 75. percben Szántó egyéni akciója után a lecsorgó labdát Nagy Dominik váltotta gólra 3-2. Az utolsó percekben a csereként pályára lépő Keresztes Dávid találatával eldőlt a mérkőzés, az 5-2-es végeredményt Szántó Marcell szabadrúgásgólja alakította ki.

PELC U14 – Andráshida 5-2 (2-1) Gsz.: Janás 2, Nagy, Keresztes, Szántó ill. Baksa Németh

Horváth Imre: Tudtuk, hogy egy nehéz, küzdelmes mérkőzés vár ránk, ugyanis sajnálatos módon a 2002-es születésű gyerekek az elmúlt két napban az MLSZ Bozsik Program 'A' központi válogatottjának edzésein vettek részt, emiatt meglehetősen fáradtak voltak. Ez a fáradtság a második félidőben már látszódott is, örülök viszont, hogy a cserék jól szálltak be és tudtak lendíteni a játékunkon. A nagy szél megnehezítette a dolgunkat, próbáltuk a földön tartani a labdát, de a pontrúgások elvégzése és a párharcok megnyerése sem volt egyszerű. Gratulálok a srácoknak, minden dicséretet megérdemelnek.

PELC U14: Bella – Szívós ('62 Böröcz), Varga, Ábrahám ('51 Keresztes), Herber – Pócza ('51 Nagy), Kovács ('71 Kapcsándy), Bankó, Szántó – Janás ('71 Wieder), Pénzes ('52 Töreki)

Az U15-ös gárda 7-1-es győzelmet aratott, a mieink részéről Molnár Balázs mesterhármast jegyzett, míg Mogyorósi Bálint kétszer, Fribék Gergely és Pintér Máté egyszer-egyszer volt eredményes.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!