Csilus és Pongrácz az U20-as bő keretben


2015-04-02 09:50:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Csilus és Pongrácz az U20-as bő keretben főképe
Április elsején járt le a FIFA határideje arra, hogy a közelgő U20-as világbajnokságon részt vevő együttesek, közöttük az E-csoportba sorolt Magyarország leadja 35 fős bő játékoskeretét – írja az mlsz.hu. Az újonnan kinevezett német szakember, Bernd Storck ennek értelmében ki is jelölte az U20-as labdarúgó-világbajnokságra készülő magyar válogatott bő keretét.
- Roppant hálás vagyok a kluboknak és akadémiáknak, amiért rugalmasak voltak, és lehetőséget biztosítottak számomra az elmúlt időszakban ahhoz, hogy minél több személyes benyomást szerezhessek a korosztály tagjairól. Ezzel a kerettel megnyugtatóan el tudjuk kezdeni a közvetlen felkészülést a két hónap múlva induló világbajnokságra, amelyre végül majd 21 fős keret utazik el. Célom, hogy e jó kapcsolat megmaradjon az egyesületekkel. A felkészülést illetően optimista vagyok, és remélem, hogy jó irányba vezet a most megkezdett út – mondta el a német szakember a szövetség honlapjának.
A csapat a tervek szerint május 19-én indul az új-zélandi New Plymouthba, ahol június elsején lép először pályára. A magyar válogatott a csoportmérkőzések során június 1-jén Észak-Koreával, három nappal később Brazíliával mérkőzik meg, június 7-én pedig Nigéria lesz az ellenfelük. A bő keretben két Lombard Pápa játékos is helyet kapott, így amennyiben a német szövetségi edző úgy dönt, Csilus Tamás és Pongrácz Viktor is ott lehet a világeseményen.

A bő 35 fős keret:

Kapusok: Bukrán Erik (Hull City), Demjén Patrik (MTK), Horváth Dániel (Győri ETO), Székely György (Újbuda)

Védők: Csilus Ádám (Ferencváros), Forgács Dávid (Atalanta), Kecskés Ákos (Atalanta), Lenzsér Bence (Paks), Marcsek Ákos (Vasas), Osváth Attila (Szigetszentmiklós), Polgár Kristóf (Liverpool), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Talabér Attila (MTK), Tamás Krisztián (Slavia Praha)

Középpályások: Berecz Zsombor (Vasas), Csilus Tamás (Lombard Pápa), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kitl Miklós (Kecskeméti TE), Koszta Márk (Budapest Honvéd), Nagy Dominik (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Németh Márió (Szombathelyi Haladás), Oláh László Dávid (Vasas Kubala Akadémia), Pongrácz Viktor (Lombard Pápa), Szántó Tamás (Rapid Wien), Vida Máté (Vasas), Zsivoczky Péter (Ferencváros)

Támadók: Balogh Norbert (DVSC-Teva), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), Mervó Bence (Győri ETO), Varga Szabolcs (Heerenveen), Viczián Ádám (Békéscsaba), Vida Kristopher (De Graafschap), Zsótér Donát (Puskás Akadémia)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!