Felszentelték a borsosgyőri temetőben álló keresztet


2015-04-01 22:11:17  | cikk: Babos Petra  | 


Felszentelték a borsosgyőri temetőben álló keresztet főképe
Ünnepélyes keretek között szentelték fel a borsosgyőri új temetőben található fakeresztet ma délután. A kereszt korábban a régi temetőben állt, s felújítatás után került új helyére.
A kis ünnepségen a történelmi egyházak megáldották a keresztet, majd Unger Tamás köszöntötte a szép számban összegyűlteket, aki az összefogás keresztjének nevezte, hiszen sok ember együttműködésének eredményeként állhat új helyén a kereszt.
-Ez egy olyan jelkép, ami az elkövetkezendő keresztény ünnephez a legjobban illik, annak legszebb szimbóluma. Aki keresztet állít, a legnemesebb dolgot hajtja végre a világon, hiszen a kereszt emlékeztet arra, hogy halandók vagyunk a földön, s arra, hogy volt valaki a történelemben, aki a halált is legyőzte – hangsúlyozta.
Az alpolgármester köszöntét fejezte ki mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a kereszt felújításához, különösen Cserneczky Attillának, a Bakonyerdő Zrt-nek, Tóth Józsefnek, Katona Györgynek és a MÉKI-R Kft-nek.
Unger Tamás arról is szólt, a jövőben a régi temetőben lévő sírköveket szeretnék áthozni az újtemetőbe.
Máté István városrészi önkormányzati képviselő is gratulált a kezdeményezéshez és megköszönte mindenki munkáját.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!