Óvd az egészséged, védd magad - kiállítás a Nátuskerti Óvodában


2015-04-01 22:03:54  | cikk: Babos Petra  | 


Óvd az egészséged, védd magad - kiállítás a Nátuskerti Óvodában főképe
A Nátuskerti Óvodában a környezetvédelem jeles napjainak megünneplése immáron hagyománnyá vált. Az idei évben egy újszerű tanítási- tanulásszervezési módszerrel, az úgynevezett projektmódszerrel tették még élményszerűbbé ezt a gyerekek számára. Az Óvd az egészséged, védd magad elnevezésű projektnek kettős célja volt: az egyik, hogy a víz világnapjához kapcsolódóan a gyerekek környezettudatos magatartását fejlesszék, a másik pedig, az egészséges mozgásfejlesztés, s az ehhez kapcsolódó egészséges táplálkozás népszerűsítése.
Horváthné Végh Judit tagóvoda-vezető hírportálunknak elmondta, fontosnak tartják a közösen átélt élmények, tapasztalatok ismereteinek bővítését.
-A víz világnapját minden évben kiemelten fontosnak tartjuk, s hisszük, hogy már ilyen kicsi korban meg lehet tanítani a víz fontosságát és értékeit. A projekt időszakában az óvoda négy csoportja is ugyanazzal a témával foglalkozott, melyet a lehető legkomplexebb módon dolgoztunk fel.
Geszti Dóra, a projekt vezetője elmondta, egy héten keresztül különböző tevékenységek keretében járták körbe a víz tulajdonságait, például vizes képeket gyűjtöttek a szülők bevonásával, vízzel kapcsolatos képeket készítettek, megnézték, hogy mely tárgyak tudnak elsüllyedni a vízben, s megismerkedtek a vízi közlekedés eszközeivel, majd a Bakony-éren vízre tették papírhajóikat.
-A második héten a szabad, örömteli mozgás, mint kiemelt fejlesztési terület és az egészséges táplálkozás fontossága kapott nagy hangsúlyt. Olyan tevékenységeket kínáltunk fel, amelyek során az ovisok megérezték a mozgás örömét, kialakult bennük a mozgás iránti igény, s persze felhívtuk figyelmüket a helyes és egészséges táplálkozás fontosságára.  Készítettünk gyümölcs – és zöldségsalátát, melyben megismerték a különböző zöldségek ízét, formáját és az egészségre gyakorolt hatását. A friss levegőn mozgásos játékokat játszottunk, beszélgettünk az egészséges ételekről, s megismerkedtünk a sportolási lehetőségekkel. Óvodánkba ellátogatott egy védőnő is, aki fogápolási tanácsokkal látta el a kicsiket, egy fogorvos pedig szűrővizsgálat keretében megnézte a gyerekek fogazatát. Ezen tevékenységekkel az volt a célunk, hogy minden gyerek ismerje meg az egészséges életmód fogalmát, s rávilágítottunk arra, hogy ők is tehetnek egészségük megőrzésért – mondta az óvónő.
Az elkészült vidám munkákból kiállítás is nyílott az óvoda tornaszobájában.  A projektzárón az óvoda vezetője köszönetét fejezte ki minden gyermeknek, szülőnek és óvónőnek, akik lelkesen részt vettek a sikeres és eredményes projekt lebonyolításában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!