Reading in English is Fun verseny a Tarczyban


2015-03-31 20:43:43  | cikk: pgya  | 


Reading in English is Fun verseny a Tarczyban főképe
Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg ma a Tarczy Lajos Általános Iskolában a Reading in English is Fun elnevezésű angol nyelvi olvasási versenyt. Elolvasandó regényként mind az 5-6., mind a 7-8. évfolyamon egy-egy amerikai szerző művét választották az iskola nyelvtanárai: L. Frank Baum Óz, a nagy varázsló és James Fenimore Cooper Az utolsó mohikán regényét.
A verseny két teremben került megrendezésre, ahol a tanulók bemutathatták az előzestesen elkészített A3-as nagyságú plakátjaikat, illetve számítógépen készített prezentációikat olvasmányélményeikről. A plakátok fantáziadúsak voltak, a prezentációkban pedig színesen, tömören és lényegre törően mutatták be a diákok az utolsó mohikán kalandjait, történeti hátterét.
- Olvasni jó, angolul tanulni hasznos. Angolul olvasni pedig igazán jó móka. Hogy miért is? Miközben a regény szereplőivel eljutunk egy távoli fantáziavilágba, vagy éppen a vadnyugat hőskorába, amikor még indiánok vágtattak a végtelen prériken, észrevétlenül is fejlődik a nyelvtudásunk: bővül a szókincsünk, megtanulunk egy adott nyelven gondolkodni. Egy könyvet eredetiben olvasni még nagyon korai lenne, de a könnyített olvasmányok segítségével már a nyelvtanulás kezdetén is élmény lehet az olvasás. Nyelvtanár kollégáimmal örömmel tapasztaltuk, hogy nagy az érdeklődés azon versenyek iránt, amelynek része egy regény elolvasása, vagy a nevezési díj fejében könnyített olvasmány jár. Ez adta az ötletet, hogy olyan versenyt rendezzünk, ahol maga a regény alapos ismerete áll a középpontban – nyilatkozta hírportálunknak a verseny szervezője, Hardi Tünde, a Tarczy-iskola angoltanára.
A verseny létrehozásában nagy segítséget kaptak az MMPublications kiadótól, amely ingyenes tanári példányokat biztosított annak érdekében, hogy a tanárok hatékonyan tudják felkészíteni a diákokat a versenyre. A zsűriben helyet foglaltak a Petőfi Sándor Gimnázium két angol nyelvtanára, Bognár Anita és Kocsis Veronika, illetve két volt tarczys diák, akik idén a Petőfi Sándor Gimnázium két tannyelvű tagozatának végzősei: Hunyadi-Nagy Eszter és Horváth Dániel.


Képek:

Eredmények:

5-6. évfolyam:
1. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola, Dorothy and her friends csapata.
Tagjai: Horváth Evelin, Horváth Ármin, Erdős Natália - Felkészítő: Lind Bernadett
2. helyezett: Gyurátz Ferenc Általános Iskola, The Wizards of Gyurátz csapata.
Tagjai: Tóth Levente, Tóth Kitti, Sárvári Cserne Ajnácska - Felkészítő: Bálint Dalma
3. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola, Crazy Munchkins csapata.
Tagjai: Szalóky Szofi, Morbo Maximilien, Kiss Kata Bernadett - Felkészítő: Francsics Ildikó

7-8. évfolyam:
1. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola, Colonel Munro and his two daughters csapata.
Tagjai: Berki Bálint, Cseh Katrin, Keresztes Dóra - Felkészítő: Hardi Tünde
2. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola, Brave Girls csapata.
Tagjai: Bank Elina Zoé, Bereczky Laura, Szukics Zsófi - Felkészítő: Francsics Ildikó
3. helyezett: Tarczy Lajos Általános Iskola, Lone Wolf csapata.
Tagjai: Kuti Áron, Kaufmann Péter, Szakács Gergő - Felkészítő: Francsics Ildikó
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!