Nemzetközi számítógépes rajzverseny a Tarczyban


2015-03-31 15:36:05  | cikk: pgya  | 


Nemzetközi számítógépes rajzverseny a Tarczyban főképe
A „barátság” volt a témája a tegnapi számítógépes rajzversenynek, amelyet a Tarczy Lajos Általános Iskolában rendeztek meg. Az intézmény ezt a megmérettetést már hosszú évek óta rendszeresen megszervezi, amelynek előzményei még a Nagy László Általános Iskolából származnak – ismertette a verseny történetét Sashalmi Tamásné, az iskola pedagógusa, a verseny szervezője. A megmérettetésre 3-8. osztályos diákok jelentkeztek a helyi iskolákból, illetve a testvériskolai kapcsolatoknak köszönhetően nemzetközivé vált a verseny, így interneten keresztül bekapcsolódott a felvidéki Hetény, a Fekete-tenger parti Konstancáról két iskola, a hollandiai Kampen iskolája idén először, valamint a Sac-C17 program keretében Pápán élő külföldi családok gyermekeit oktató QSI nemzetközi iskola tanulói is részt vesznek. A feladat során a Paint nevű programot használták, melyben bármilyen technikát alkalmazhattak.
A versenyzőket Venczel Csaba iskolaigazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy a mai nap nem csak 70 versenybe szállt diák szellemi megmérettetésére nyújt kitűnő alkalmat, hanem arra is, hogy a számítástechnika oktatásban szerzett tapasztalataikat is megosszák egymással a tanárkollégák, és az iskolák közötti kapcsolatokat is tovább mélyítsék.
- A verseny célja, hogy az informatikában jártas gyerekek összemérjék a tudásukat. Nagyon fontos, hogy ne csak kép legyen szép esztétikailag, hanem minél több rajzeszközt használjanak. 52 tanuló jelentkezett helyben a versenyre és 27 diák az interneten keresztül külföldről – mondta Sashalmi Tamásné.
A gyerekek nagyon kreatívak voltak, sok ügyes rajz készült. A legjobbak oklevélben és jutalomban részesültek, három korcsoportban lettek díjazva.

Képek:

Eredmények:

3-4. osztály
1.Edvy Barbara, Erkel Ferenc Általános Iskola; Felk: Háriné Gregorics Judit


2.Kántor Bianka, Erkel Ferenc Általános Iskola; Felk: Háriné Gregorics Judit


3.Török  Linda, Csóthi Géza Általános Iskola - Csót; Felk: Orbánné Kiss Katalin


5-6. osztály
1.Horváth Eszter, Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola; Felk: Jáger Barnabás


2.Nagy Nikolett, Szent István Római Katolikus Iskola; Felk: Englertné Nyerges Rita


3.Varga Barbara, Szent István Római Katolikus Iskola; Felk: Englertné Nyerges Rita


7-8. osztály
1.Orbán Mátyás,Türr Gimnázium; Felk: Huschekné Szabó Ildikó


2.Kiss Martin, Tarczy Lajos Ált. Iskola; Felk: Zsuponicsné Bátyay Erzsébet


3.Ferenczy Áron, Gyurátz Ferenc Általános Iskola; Felk: Fekete Pál Péter
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!