Országos idegen nyelvi verseny a Türr Gimnáziumban


2015-03-31 07:32:42  | cikk: pgya  | 


Országos idegen nyelvi verseny a Türr Gimnáziumban főképe
Kilencedik alkalommal rendezte meg a pápai Türr István Gimnázium és Kollégium az országos német és angol idegen nyelvi versenyét az Arany János Tehetséggondozó Programban (AJTP) résztvevő középiskolás diákoknak a hétvégén. Idén 15 iskolából 48 diák érkezett az ország minden pontjáról Pápára, hogy összemérje idegen nyelvi tudását a péntek-szombati rendezvényen. A diákok megmérettetésén túl további célja a vetélkedőnek, hogy az ország különböző részén élő diákoknak és tanáraiknak lehetőségük nyíljon egymással találkozni és tapasztalatokat cserélni. A versenyt az iskola igazgatóhelyettese, Molnár Lajosné nyitotta meg.
A megnyitón Ádovics Zsófia a „Read all about it” című dalt adta elő Szabó Viktória gitárkíséretével, ezzel is oldva a versenydrukkot a diákokban, akik ezt követően nekiláttak az írásbeli feladatok megoldásának.
- A diákok egy 90 perces írásbeli feladatsort oldottak meg, melyben lexikai, írott szövegértési és nyelvtani tesztet kellett kitölteniük. A feladatsort a türrös nyelvi munkaközösség állította össze és ők is javítják ki. A legjobb 15-15 diák szóban is számot ad nyelvtudásáról a kéttagú zsűri előtt az előre kiadott tízféle társalgási téma valamelyikéből. A legjobbak értékes nyereményekben részesültek - mondta Csortos Melinda, az idegennyelvi munkaközösség vezetője.
A versennyel egyidejűleg tartották az AJTP-s angol munkaközösség konferenciáját is az intézményben.
Péntek este mind a gyerekek, mind a felnőtt kísérőik az Esterházy-kastélyt tekintették meg, ahol megnéztek két filmet a 3D-s vetítőben, csokit készítettek a kézműves konyhában és barokk ruhában fotóztatták magukat, sok-sok szép emléket gyűjtve be városunkról.

Képek:

Eredmények:
AJTP Angol nyelvi verseny:
1. Varga Tamás, 12. D - Teleki Blanka Gimnázium és Ált. Isk., Székesfehérvár
2. Magyar Bálint Attila, 12. B - Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium, Sárospatak
3. Bányai Lili, 12. H - Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen

AJTP Német nyelvi verseny:
1. Domokos Daniella, 10. D - Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium, Eger
2. Rapai Annabella, 12. D - Teleki Blanka Gimnázium és Ált. Isk., Székesfehérvár
3. Lipcsei Anna, 12. C – Varga Katalin Gimnázium, Szolnok

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!