Húsvéti alkotóház az Erkelben


2015-03-30 19:53:50  | cikk: Babos Petra  | 


Húsvéti alkotóház az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában már hagyomány, hogy minden évszakban alkotóházat szerveznek az alsós diákoknak, ahol különböző díszeket és ajándékokat készíthetnek. Így történt ez ma is, amikor a húsvét jegyében telt a délután.
Kindertné Surányi Lívia, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, az őszi és a téli játszóház után a tavaszi program is rendkívül sikeres volt.
-Iskolánkban az a szokás, hogy minden alkotóházi programot más és más osztály szervez. Idén az 1. a osztály vállalta ezt a feladatot. A délután elején egy fényképes prezentációt hallhattak és láthattak a diákok az aulában a húsvét eredetéről, melyet Kondor Tímea tanárnő állított össze.

Ezt követően az osztálytermek kézműves műhelyekké váltak, s mindenütt valamilyen húsvéthoz kötődő díszt vagy ajándékot készítettek az ügyes kezű alsósok. A cél az volt, hogy a húsvéti néphagyományokat és szokásokat megismerjék a tanulók. Sokan ajtó– és ablakdíszt készítettek papírtojásból, mások tojástartót vagy húsvéti üdvözlőkártyát vittek haza a jó hangulatú délutáni játszóházból – tudtuk meg a tanárnőtől.
A gyerekeknek már csak két napot kell aludniuk, s végre elkezdődik a várva várt tavaszi szünet, amely április 7-ig tart.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!