Nekünk van szükségünk Jézusra! - Családi virágvasárnap a reformátusoknál


2015-03-29 17:56:46  | cikk: pgya  | 


Nekünk van szükségünk Jézusra! - Családi virágvasárnap a reformátusoknál főképe
Virágvasárnapi családi nap volt a pápai református egyházközségben, a délelőtti istentisztelet hittanos gyermekek szolgálatával kezdődött.
Ifj. Márkus Mihály lelkész hirdetett igét, Lukács evangéliumából merítve a textust: „A sokaságból néhány farizeus azt mondta neki: Mester, utasítsd rendre a tanítványaidat! De ő így válaszolt: Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani.”
- Virágvasárnap együtt lehet ünnepelni, kiáltani: Hozsanna Dávid fiának! Áldott, ki az Úr nevében jön! Hozsanna a magasságban! De megértjük-e, hogy Jézus miért vonult be Jeruzsálembe csendes, alázatos királyként? A tömeg ünnepelte, még a farizeusok is megszólaltak, hogy hallgattassa el a népet. Szüksége volt Jézusnak az ünneplő sokaságra, avagy nekik, neked van szükséged Jézusra? Valójában nekünk van szükségünk rá, hogy legyőzhessük a gonosz erőt. Jézus csendben, észrevétlen a te életedbe akar bevonulni, a szívedbe, hogy megtisztítsa azt, hogy felkészülj a megváltásra. Az idei virágvasárnap kérdése, hogy el lehet-e hallgattatni? Isten a kövekből is tud fiakat támasztani magának. Nekünk van szükségünk a virágokra, pálmaágakra, hogy Jézus a szívünkbe is bevonulhasson királyként, Úrként – hangzott az igemagyarázat virágvasárnap a pápai református gyülekezetben. Az igehirdetés végeztével a gyerekek tavaszi virágokat helyeztek el az Úr asztala elé, így emlékezve meg Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról.

Az istentiszteletet követően húsvéti játszóház várta a gyerekeket és szülőket az Immánuel Közösségi Házban.
- Több mint tíz éve indítottuk ezt a programot, minden évben Húsvét előtt, amikor az időjárás is tavasziasabb, illetve az iskola sem túl szigorú a gyerekekhez pár nappal a szünet előtt és a családok is szabadabbak. Úgy gondoltuk, hogy virágvasárnapon egy lehetőséget biztosítunk a családoknak az ünnepre való készülődésre. Az igehirdetés után átjöttünk a közösségi házba, ahol önkéntesek biztosították a hidegtálat, süteményeket, innivalót. A gyülekezet munkatársai és önkéntesei hatféle feladatot állítottak össze, ennek megfelelően a gyerekek ajtódíszeket, palacknyuszikat, fonalas bárányokat, tulipános tojásfüggőket, képeslapokat, tojástartókat készítetek a hagyományos tojásfestés mellett. Mindegyik kapcsolódik a húsvéthoz, Jézushoz, a feltámadáshoz, közben ezekről lehet beszélgetni is, és a gyerekek kreativitását is fejleszti a játékos kézműves foglalkozás – ismertette ifj. Márkus Mihály lelkész a játszóházi történéseket, amelyet közös énekléssel, zenéléssel zártak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!