Országos elismerés Németh Péter tűzoltónak


2015-03-27 08:10:22  | cikk: pgya  | 


Országos elismerés Németh Péter tűzoltónak főképe
A Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) 2015. március 10-én tartotta soros Közgyűlését a Belügyminisztérium márvány aulájában. A rendezvényen ünnepélyes keretek között, második alkalommal került átadásra a Rendvédelemért Emlékérem. Pápáról egyetlen személy vehette át a magas rangú szakmai kitüntetést: Németh Péter tű. törzszászlós. A 90 fő kitüntetett a rendvédelem személyi állománya körében végzett kiemelkedő rendészeti, közösségfejlesztő tevékenysége elismeréseként a rendvédelmi szervek tagozatainak javaslatai alapján vehették át az emlékplakettet.  Az elismeréseket Dobson Tibor tű. dandártábornok az MRK elnöke a tagozatok vezetőinek közreműködésével adta át – tájékoztatta hírportálunkat Horváth Sándor pápai tűzoltóparancsnok.

Németh Péter 2003. október 1. óta teljesít szolgálatot a Pápai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon, aki végig járta ranglétrát. Számos tűzesetnél és műszaki mentésnél végzett kimagaslóan jó szakmai munkát. A rendszeresen megtartott vizsgákon sikeresen szerepelt, amit a gyakorlatban is jó szinten tud alkalmazni. Esküjéhez híven minden esetben arra törekedett, hogy a polgárok javait és testi épségét megvédje, feladatait mindig a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen és részrehajlás nélkül, pontosan végezte el. Több lakóháztűznél dolgozott nehéz és veszélyes körülmények között. Számos közlekedési baleset helyszínén segítette aktívan a műszaki mentést és a kárfelszámolást. A fiatal tűzoltó generáció képzésében, beilleszkedésében aktívan részt vett.
Munkához való hozzáállás során gyakorlatias, megbízható, sokoldalú, hasznos ötletei vannak. Feletteseivel, elöljáróival szemben tisztelettudó, a csoport által végzett munkákból becsülettel kiveszi a részét.
Szabadidejében a pápai Járási Griff Mentőcsoport vezetője – ismertette Horváth Sándor a Rendvédelemért Emlékéremmel kitüntetett Németh Péter szakmai méltatását.

- Németh Péter tű. törzszászlóst eddig végzett munkája, humánus hozzáállása, a személyi állománnyal való törődés és gondoskodás kiemelkedő színvonala alapján maradéktalanul alkalmas arra, hogy szolgálatteljesítése, mind szolgálaton kívüli magatartása követendő példaként álljon a katasztrófavédelemben, illetve társ fegyveres szervek teljes személyi állománya előtt – zárta elismerő tájékoztatóját a pápai tűzoltóparancsnok. Továbbá megjegyezte, hogy büszkék arra, hogy Németh Péter a pápai állomány tagja, akinek munkáját nem először ismerték el, 2008-ban megkapta az év tűzoltója kitüntetést Pápa város polgármesterétől Flórián napján, továbbá a 2010-es vörösiszap-katasztrófa idején is derekasan helyt állt, amiért szintén elismerésben részesült.
Németh Péter megköszönte az állománynak, a kollégáknak és a vezetőinek, hogy a nemes címre felterjesztették, és reményét fejezte ki, hogy szolgálataival a jövőben is kiérdemli megbecsülésüket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!