Öt pápai érem az országos tollaslabda diákolimpián


2015-03-25 16:59:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Öt pápai érem az országos tollaslabda diákolimpián főképe
Ahogy 2014-ben, a Magyar Tollaslabda Szövetség felkérésére idén ismét Győr városa adott otthont a Tollaslabda Diákolimpia Országos Döntőjének. Az Egyetemi Csarnokban 16 pályán zajlottak a mérkőzések, ahol pápai versenyzőknek is szoríthattunk. Horváth Attila, a gyerekek edzője elégedett volt a pápai csapat tagjainak teljesítményével, hiszen felkészültségüknek megfelelően szerepeltek.
- Nagyon büszkén mondhatom, hogy öt pápai dobogós helyezést szereztünk, egy arany-, és négy ezüstérmet – összegezte az eredményeket Horváth Attila. Az V. korcsoportos lányok ’B’ kategóriájában az elmúlt négy év második helye után Németh Gréta szerezte meg a bajnoki címet Kovács Dorottya előtt. Tudni kell erről a kategóriáról, hogy öt éve minden alkalommal a dobogó első két helyén pápai versenyző áll. Idén sem szakadt meg a hagyomány, csupán a két pápai lány cserélt helyet a dobogón. A fiúk mezőnyében két ezüstéremnek örülhettünk. Az I. korcsoportban Horváth Csanád, a II. korcsoportban Nagy Dániel végzett a második helyen. A IV. korcsoportosoknál Baky Boglárka közel volt az aranyéremhez, a döntőben nüanszok döntöttek az ellenfél javára, Bogi a harmadik játszmában 11-10-re maradt csak alul, de második hely is igen szép teljesítmény. Többen szereztek negyedik, ötödik, hatodik helyezést, melyek egy országos döntőn szintén kiemelkedő teljesítmények. Sajnálom, hogy Gecse Réka betegség miatt nem tudta tudása legjavát nyújtani, ráadásul aznap nyelvvizsgázott is, így az utolsó fordulóban nem tudott kiállni a mérkőzésére, hatodik lett. Ami a résztvevőket illeti, úgy látom, évről-évre erősebb a diákolimpia országos döntőjének mezőnye, sűrűsödik az élmezőny, és ez nagyon jó, hiszen ez azt jelenti, hogy sok helyen tollaslabdáznak az országban.
Horváth Attila hozzátette, a verseny az előkészítése és a szervezés a tavalyi évhez hasonlóan jó volt, a játékvezetés színvonala viszont hagyott kívánnivalót maga után.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!