Városi Jókai-vetélkedő a 75 éves Közgázban


2015-03-24 21:05:24  | cikk: Babos Petra  | 


Városi Jókai-vetélkedő a 75 éves Közgázban főképe
A Pápai Gazdasági Szakközépiskola és Kollégium a héten ünnepli fennállásnak 75. évfordulóját. Ennek kapcsán egész héten versenyek, vetélkedők és előadások várják a népes diáksereget. Ma a városi Jókai-vetélkedőnek adott otthont az iskola díszterme. A megmérettetésre hat, háromfős csapat nevezett.

A versenyzőket Bódis Regina Andrea megbízott igazgató köszöntötte, aki mint mondta, Jókai születésének 190. évfordulója, az iskola 75. jubileuma előtt tisztelegnek ezzel a megmérettetéssel, ami azt is bizonyítja, hogy Jókai szelleme ma is köztünk él.
A verseny szervezője Tóthné Pál Gabriella, magyar nyelv és irodalom munkaközösség-vezető kérdésünkre elmondta, a Jókai irodalmi vetélkedő ötlete évekre nyúlik vissza, hiszen korábban már megszervezték hatalmas sikerrel. Ezért gondolták, hogy az iskola jubileuma alkalmából újra meghirdetik ezt a versenyt.
-A feladatsorban szerepelt tesztkérdés, képösszerakás és filmrészletek felismerése és ezzel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni.  A megmérettetésnek előzetes feladata is volt. Négy Jókai-regényből jelöltünk ki öt részletet. Ezek közül egyet kellett kiválasztani, jelenetté formálni és a helyszínen előadni – mondta a szervező.
A petőfis csapat hírportálunknak elmondta, sokat készültek a vetélkedőre, megtanulták Jókai életrajzát, s a kötelező regényeket elolvasták.

A zsűri elnöke Bognár József nyugalmazott igazgató volt, munkáját Bakody Lászlóné, a Jókai Kör alelnöke és az iskola magyar szakos tanárai segítették.
A versenyen a következő eredmények születtek:
1.Közgáz 12. C csapata
2.Közgáz 11. B csapata
3.Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!