Harcol a bennmaradásért a PSE


2015-03-23 16:40:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Harcol a bennmaradásért a PSE főképe
Tapolcára utazott a Pápai SE sakk szakosztálya az NB II Széchenyi – csoportjának utolsó előtti fordulójában. A leülési arány ezúttal 11-1 volt az ellenfél javára, mely jól tükrözte az erőviszonyokat. A mérkőzésről Kiss Csaba szakosztályvezető számolt be.
- Az eredmény rosszabb lett, mint amire előzetesen számítottam, végül 9-3 arányban kaptunk ki, és ami még rosszabb, hogy közvetlen riválisunk, a Zala Volán a tabellán 3.5 pontot gyűjtött, tehát már csak két pont az előnyünk a bennmaradásért vívott küzdelemben. Mi a Haladással játszunk április 26-án, ők az Ezüst Huszárral az utolsó fordulóban. Kérdés, a Haladás és az Ezüst Huszár mennyire veszi komolyan a meccset, a Haladásnak matematikailag elég ellenünk 6.5 pont és bajnokok – talán emiatt nem a legerősebb összeállításukban jönnek el hozzánk. Az Ezüst Huszár sem nagyon vette komolyan már a 10. fordulót, és ki is kapott otthon az Arborétumtól, akik így már nincsenek veszélyeztetve a kieséstől. Tehát már csak kétesélyes a dolog, vagy mi, vagy a Zala Volán búcsúzik - azonos pontszám esetén egyébként mi vagyunk bennmaradók, hiszen csapat meccspontszámban és egymás elleni eredményben is jobbak vagyunk.
A Tapolca ellen Bartók Zoltán és Margl Roland nyert, ők ketten annak ellenére húzóemberek, hogy rendszeresen jóval erősebbek ellen kell játszaniuk a csapat elején, Buzás Gyula és Czemmel Dániel, akinek ez volt élete első játszmája az NB II-ben döntetlent ért el. A PSE március 29-én vasárnap itthon játszik a megyei első osztályú bajnokság utolsó fordulójában, az ellenfél megint Tapolca lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!